Annons

Fagersta kommun har de nöjdaste hyresgästerna

Fagersta Fagersta kommun har de nöjdaste hyresgästerna bland de kommunala bostadsbolagen i Västmanland. Det visar en medlemsenkät som Hyresgästföreningen gjort i länet.

Sammanlagt har 28 000 personer som bor i hyresrätt i Västmanlands och Gävleborgs län i fjol fått svara på frågor om vad de tycker om sitt boende.

Den bästa kommunala hyresvärden i Västmanland är enligt undersökningen Fagersta kommun. De fick resultatet 73 av 100 i kategorin ”Ditt boende i sammanfattning”, att jämföra med ett snittresultat på 62.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Men ett privat bolag slår Fagersta kommun med hästlängder – fastighetsbolaget Sprängberget i Västerås fick hela 92 poäng i samma kategori i rankningen.
Längst ned på listan bland de kommunala bostadsbolagen hittar vi Surahammarshus, med ett resultat på 53 av 100.

Annons

Den sämsta privata värden i länet blev enligt hyresgästerna AB Hammartornet med tre fastigheter i Surahammars kommun. Betyget blev bara 31 och man fick låga betyg i flera frågor, som fläktar, tvättstugor och barnens lekmiljö.
– Många små värdar fick bra betyg också. Hyresvärdar som är aktiva, har tid och är tillgängliga är populära. Nu analyserar vi svaren ytterligare för att sen kunna sprida de goda exemplen till andra hyresvärdar i länet, säger Jens Lundberg, projektledare på Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

Resultaten från medlemsenkäten finns publicerade på hemsidan www.dinvard.se. Där kan var och en söka efter sin adress eller område och se hur hyresgästerna trivs där.
Nästa år kommer undersökningen att genomföras i Uppsala län och Norrtälje kommun.

Annons
Läs ocksåDärför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen"Man som står på sin utegård.

 

Läs också Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande” Helle kunde inte ta sig till sin post – men nu får hon den i postlådan igen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Blåste Försäkringskassan på 240 000 kronor med falska hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.