Annons

Fastighetsskötare hotade hyresgäst

Stockholm "Du är alkoholist och har haft tjuven som gjorde rån". Det och hot om polisanmälan är budskapet i ett brev från en fastighetsskötare på Balder till en hyresgäst i Stockholm

Konflikten mellan hyresgästen och grannen, som också är fastighetsskötare på ett av Balders dotterbolag i Stockholms län, har pågått en tid. Bråket slutade med att ett brev från fastighetsskötaren damp ner i brevlådan hos hyresgästen.

– Jag tycker det är konstigt att han tycker han kan hota hyresgäster bara för att vi inte är överens. Jag blev skitförbannad, säger hyresgästen som vill vara anonym.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter brevet blev hyresgästen hänvisad till Sharam Rahi, vice vd på Balder Fastighets AB, och ville att brevet skulle polisanmälas och fastighetsskötaren sluta sitt arbete och flytta.

Vice vd:n på Balder svarade hyresgästen i ett brev och menade att eftersom brevet hade lagts i brevlådan utanför arbetstid hade fastighetsskötaren agerat som privatperson och inte som fastighetsskötare.

Annons

Han skriver dock ”Vår önskan är dock att man som Balder-medarbetare alltid agerar därefter oavsett klockslag, så har han inte agerat i det här fallet – inte alls”. Sharam Rahi understryker ”det här måste upphöra omedelbart”.

Läs ocksåVärdarna vill arbeta för ökad trygghet – men polisen varnar för hotellifieringen: ”Dubbelmoral”

Hyresgästen tycker det blir märkligt att säga att fastighetsskötaren skickat brevet som privatperson när han samtidigt är hyresgästens fastighetsskötare.

– Att anställa grannar är en dålig idé. Jag har varit med om det tre gånger och det har inte blivit bra. Jag har haft bra relationer med grannar men efter att de blivit fastighetsskötare ser de mer till sina egna intressen och då blir det konflikt, säger hyresgästen som berättar att konflikten med fastighetsskötaren har ebbat ut den senaste tiden.

Annons

Hem & Hyra har försökt nå Sharam Rahi på Balder för en kommentar utan resultat.

Läs ocksåHelle riskerar att falla när Postnord flyttar brevlådorEn kvinna håller i ett paket och ett dörrhandtag. Postboxar.
Läs också Grannens störningar tvingar Sofia att flytta: "Jag orkar inte mer" Toppchefer på Balder åtalas för grova insiderbrott Fastighetskungen frias från åtal om folkbokföringsbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.