Annons

Filtar ska skydda hyresgäster i Boxholm mot bränder

Boxholm Boxholmshus satsar 150 000 kronor på att förse alla lägenheter med brandfiltar. Det är värt varenda krona eftersom det handlar om människors liv och hälsa, menar bolaget.
Foto: Jenny Knutsson
,

Sedan tidigare finns brandvarnare installerade i Boxholmshus cirka 600 lägenheter. Nu tar det kommunala bostadsbolaget ett steg till i brandskyddsarbetet.

– Den ska vara lätt att komma åt. Vi monterar brandfilten på en krok i hallen, nära köket, säger driftschef Niklas Odeheim.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Detta eftersom många lägenhetsbränder börjar på spisen. Om det brinner i till exempel olja i en kastrull ska inte vatten användas som släckningsmetod, det kan förvärra skadorna. I det läget är en filt att lägga över brandhärden ett bra alternativ.

– Men den kan i princip användas oavsett vad som brinner.

Annons

De flesta hyresgäster har enligt Niklas Odeheim varit positiva. De synpunkter som funnits har framför allt handlat om placeringen och i några fall har mindre undantag gjorts.

Läs ocksåHär håller solceller nere hyrorna

Hyresgästen Tore Nilsson lovordar initiativet.

– Det är bra. Det är ju en säkerhetsgrej, säger han.

Tore Nilsson har själv inte varit med om någon brandincident och Niklas Odeheim känner inte till att det skulle ha inträffat någon allvarligare brand i Boxholmshus bestånd under senare år.

Annons
Läs ocksåCorona försenar nya lägenheter

– Men risken finns ju alltid. Vi hoppas så klart att ingen ska behöva använda den, säger han.

Använda filtar ersätts av Boxholmshus. Men om filten saknas vid utflyttning måste hyresgästen betala 300 kronor.

Läs också Fler vill bo i nybyggt i Boxholm Nya lägenheter byggs i Boxholm - trots bidragsstrul Tillstånd krävs efter p-problem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.