HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Folkbokföringsmiss tvingar bort hyresgäst från ”Bandidoshus”

Huddinge Mannen var folkbokförd i Halmstad men hävdade att han bor i Huddinge. Nu tvingar hyresnämnden mannen att flytta från huset som misstänks vara Bandidos klubbhus.

Kommunen köpte villan i april förra året och sade upp hyresavtalet i maj med krav på att hyresgästen skulle flytta senast 31 augusti. Kommunens ombud i hyresnämnden hävdar att villan på Häradsvägen 102 i Huddinge inte används som bostad utan som föreningslokal åt mc-klubben som kommunen menar hyr villan i andra hand av hyresgästen.

Men Hyresnämnden går på hyresgästens linje.  Hyresgästen hävdar att villan fungerat som bostad och inte hyrts ut i andra hand som föreningslokal åt Bandidos.
”Att en bostad är inredd på ett speciellt sätt betyder inte att man bedriver föreningsverksamhet i denna”, hävdar hyresgästens advokat.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Det som ledde till att Hyresnämnden ändå beslutar att hyresgästen måste flytta är att han inte varit folkbokförd  i Huddinge utan på en adress i Halmstad. Att hyresgästen uppger att villan är hans fasta bostad och att han varit bofast i villan från och med 1 januari 2012 väger lätt när han samtidigt har en folkbokföringsadress i Halmstad.

Annons

Hyresnämnden konstaterar att hyresgästen tidigare varit folkbokförd på adressen Brogård Trädgård 105 i Halmstad och att han sedan den 16 oktober förra året åter är folkbokförd på den adressen. Hyresgästen säger att han utvandrade till Island i september 2011 och återvände till Sverige i slutet på 2011 och bosatte sig i villan i Huddinge från första januari 2012.

I Hyresnämndens beslut uppger hyresgästen att ”Han har inte låtit mantalsskriva sig i Halmstad och förstår inte hur det kan komma sig att han nu är mantalsskriven där”. Han uppger vidare: ”Han är inte intresserad av sin post och anser att mantalsskrivningen inte är av någon större betydelse”. Hyresnämnden gjorde en annan bedömning och hyresgästen har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Huddinge kommuns planer är att  hyra ut villan till forskare och studenter på Karolinska institutet.

Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Grillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktet Värd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.