Annons

Folkbokföringsmiss tvingar bort hyresgäst från ”Bandidoshus”

Huddinge Mannen var folkbokförd i Halmstad men hävdade att han bor i Huddinge. Nu tvingar hyresnämnden mannen att flytta från huset som misstänks vara Bandidos klubbhus.

Kommunen köpte villan i april förra året och sade upp hyresavtalet i maj med krav på att hyresgästen skulle flytta senast 31 augusti. Kommunens ombud i hyresnämnden hävdar att villan på Häradsvägen 102 i Huddinge inte används som bostad utan som föreningslokal åt mc-klubben som kommunen menar hyr villan i andra hand av hyresgästen.

Men Hyresnämnden går på hyresgästens linje.  Hyresgästen hävdar att villan fungerat som bostad och inte hyrts ut i andra hand som föreningslokal åt Bandidos.
”Att en bostad är inredd på ett speciellt sätt betyder inte att man bedriver föreningsverksamhet i denna”, hävdar hyresgästens advokat.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det som ledde till att Hyresnämnden ändå beslutar att hyresgästen måste flytta är att han inte varit folkbokförd  i Huddinge utan på en adress i Halmstad. Att hyresgästen uppger att villan är hans fasta bostad och att han varit bofast i villan från och med 1 januari 2012 väger lätt när han samtidigt har en folkbokföringsadress i Halmstad.

Annons

Hyresnämnden konstaterar att hyresgästen tidigare varit folkbokförd på adressen Brogård Trädgård 105 i Halmstad och att han sedan den 16 oktober förra året åter är folkbokförd på den adressen. Hyresgästen säger att han utvandrade till Island i september 2011 och återvände till Sverige i slutet på 2011 och bosatte sig i villan i Huddinge från första januari 2012.

I Hyresnämndens beslut uppger hyresgästen att ”Han har inte låtit mantalsskriva sig i Halmstad och förstår inte hur det kan komma sig att han nu är mantalsskriven där”. Han uppger vidare: ”Han är inte intresserad av sin post och anser att mantalsskrivningen inte är av någon större betydelse”. Hyresnämnden gjorde en annan bedömning och hyresgästen har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Huddinge kommuns planer är att  hyra ut villan till forskare och studenter på Karolinska institutet.

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.