HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Försäljningen av Albyberget strider mot EU:s stadsstödsregler”

Botkyrka Försäljningen av 1 300 lägenheter i Alby strider mot EU: statsstödsregler. Det hävdar nätverket Alby är inte till salu i sin överklagan till förvaltningsrätten.

Nätverket överklagade i somras Botkyrka kommuns försäljning av 1 300 lägenheterna på Albyberget. Nu har Alby inte till salu kompletterat överklagan på flera punkter. Nytt är till exempel att de hävdar att kommunens anbudsförfarande strider mot EU:s stadsstödsregler.
– Reglerna säger att det ska vara ett transparent och öppet anbudsförfarande men det har det inte varit, säger Samson Beshir, juriststudent på Stockholms universitet som tillsammans med Alby är inte till salu står bakom överklagan.

I överklagan hävdar nätverket precis som tidigare att lägenheterna har sålts till underpris och att den politiska beredningen av affären är bristfällig.
– Vi menar att politikerna i fullmäktige inte fått tillräcklig information innan de röstade. I beslutsunderlaget som de fått, framgick inte att den aktuella köparen Mikael Ahlström, tidigare ägt lägenheter och precis som nu sagt att han ska vara en långsiktig ägare, men inte varit det, säger Samson Beshir.

Läs ocksåMorddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern

Han är också kritisk till att hela anbudsprocessen varit hemlig.
– Efter att anbudsförfarandet var klart borde slutanbuden offentliggjorts innan politikerna rös-tade om affären. Vilka bud som lagts och hur väl de uppfyller kommunens krav borde redovisats, men det gjordes inte, säger Samson Beshir.

Alby är inte till salu begärde att få ut information om de vilka anbud som lämnats men fick nej av Botkyrkabyggen Därefter har nätverket överklagat det kommunala bostadsbolagets beslut till kammarätten.

Hem & Hyra låter i en uppföljande artikel de som är ansvariga för affären på Botkyrkabyggen och Botkyrka kommun bemöta kritiken.

Läs ocksåTrots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen
Läs också Halil och Klody vill öka tryggheten i Botkyrka Uppretade andelsägare kräver 27 miljoner av Botkyrkabyggen Ångrar sig - värd köper tillbaka lägenheter för 34 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.