Annons

Fortsatt tvångsförvaltning för skandalvärd

Bromma Hyresvärden Ballo Zachrisson får ytterligare ett års tvångsförvaltning. Det beslutade hyresnämnden i dag.

Fastigheten på Hallebergsvägen i Bromma med 15 lägenheter ägs av Förebyggare N & B AB och tvångsförvaltas av Stockholmshem. Hyresnämnden skriver att tvångsförvaltningen av fastigheten förlängs ett år från den 16 juni 2013 till 15 juni 2014.
– Det är ett väntat beslut och en stor lättnad för hyresgästerna att Stockholmshem fortsätter att förvalta fastigheten, säger Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen.

Hittills har den utsedda tvångsförvaltaren anlitat ISS Facility Services AB för att utföra förvaltningen, men hyresnämnden skriver i domen att den utsedda förvaltaren Stockholmshem AB ska sköta förvaltningen själva och inte får överlåta förvaltningen på en underentreprenör.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under de år som hyresvärden ägt hyresvärden ägt fastigheten har hon varit inblandad i över 500 mål i allmän domstol. Det är bara tre månader sedan hovrätten senast avgjorde frågan.
Stockholms stad har påbörjat en process för att lösa in fastigheten och det arbetet kan nu fortsätta.

Annons

Ballo Zachrissons bolag Förebyggare N & B Fastighets AB håller på att likvidieras, eftersom bolaget inte inkom med bokslut till bolagsverket i rätt tid. Frågan är överklagad men en likvidator är utsedd. Om bolaget upplöses är det ägaren till bolaget som vanligtvis får överta fastigheten. Alltså i det här fallet Ballo Zachrisson själv.

 

Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

 

Annons

 

Läs också Därför är det svårt att stoppa värstingvärdarna Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser Lättnad bland hyresgästerna efter tvångsförvaltningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.