HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Från regeringen till föreningen

Nyheter Peter Skeppström ska leda Hyresgästföreningens opinionsarbete. Han kommer närmast från regeringskansliet där han arbetat under statsminister Stefan Löfven.
Foto: Alejandro Firpo
På nytt jobb. Peter Skeppström är Hyresgästföreningens nye opinionsstrateg.

I nästa vecka börjar Peter Skeppström arbetet på Hyresgästföreningens riksförbund med att mobilisera medlemmar och påverkar politiker.

I skrivande stund är han ledig, men närmast kommer han från regeringskansliet där han den senaste mandatperioden jobbat på olika poster. Senast på statsrådsberedningen under statsminister Stefan Löfven, tidigare har han bland annat varit pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi.

Läs ocksåHyresgästföreningens valledare driver s-kampanj

På statsrådsberedningen jobbade han med mediestrategier, exempelvis att förklara hur en budget påverkar medborgarna. Från och med nästa vecka ska han alltså jobba med att få ut Hyresgästföreningens budskap. Peter Skeppström beskriver föreningen som en organisation som är på gång och som verkar vilja saker. Som exempel nämner han kampanjen mot marknadshyror som Hyresgästföreningen drev inför valet. En kampanj som också fått kritik, från borgerliga politiker och Fastighetsägarna, för att vara missvisande. Peter Skeppström håller inte med:

– I all opinionsbildning måste det finnas udd. Det ska finnas någon slags konfrontation. Helt plötsligt fick ett politiskt beslut en betydelse i kronor och ören för folk och man kunde räkna på om man skulle ha råd att bo kvar om marknadshyra införs.

Hyresgästföreningen ska vara partipolitiskt obunden. Att Peter Skeppström närmast arbetat för Socialdemokraterna, nära den yttersta makten, tror han inte haft någon betydelse.

Läs ocksåHyresgästföreningen om budgeten: Många utsatta i hyresrätt glöms bort

– Frågan om min partibakgrund har inte ens varit uppe för diskussion. Förhoppningsvis har jag fått jobbet för mina hantverksmässiga kunskaper. Jag har även arbetat med opinionsbildning inom näringslivet och med utvärderingar.

För den som googlar Peter Skeppströms namn hamnar artiklar om det uppmärksammade bråket på krogen Crazy Horse, där förra SSU-ordföranden Anna Sjödin var inblandad, högt upp bland sökningarna. Det inträffade 2006 men finns fortfarande kvar i minnet.

– Det var en turbulent men lärorik tid. Både vad gäller att vara i ett mediedrev, men också vad som händer i en organisation som befinner sig under stark press. Det var en händelse som påverkade mig djupt, säger Peter Skeppström.

Läs ocksåJennifer vill se öppnade föreningslokaler: ”Restriktionerna hävs ju överallt”
Läs också Protester mot marknadshyra från Luleå till Göteborg Hyresgäster varnar för misstänkt blufföretag: "Har ringt polisen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.