HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gratisparkeringar försvann i Kristianstad – nu sänks hyran

Kristianstad Ni kan inte bara ta bort gratisparkeringarna utan att förhandla hyran. Det var Hyresgästföreningens inställning när det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad aviserade nyheten. Nu sänks hyran.
Foto: Petra Martinsson

Cirka 3 600 hyresgäster berörs och när parkeringarna avgiftsbeläggs sänks hyran med 14,50 kronor i månaden. Enligt Hyresgästföreningen norra Skåne betyder det att totalt cirka 630 000 kronor ”sparas” om året.

Det är det kommunala bostadsbolaget ABK i Kristianstad som framöver ska ta betalt för parkeringarna på Gamlegården, Österäng och Sommarlust. Orsaken är bland annat att parkeringarna har använts av andra personer än hyresgästerna och att det har använts till skrotbilar. 50 kronor i månaden blir priset för boendeparkeringen.

Läs ocksåStudent lät föräldrar sova i studentrum - flyttar självmant

– I vanliga fall förhandlar vi inte om parkeringar men i det här fallet är vi av uppfattningen att parkeringarna sedan tidigare ingick i hyran, de hade ett värde för hyresgästerna, sade förhandlare Pontus Svensson till Hem&Hyra när förhandlingarna påbörjades.

Här kan du läsa mer om ABK:s motivation till att stoppa gratis parkering.

Läs också Så påverkas hyresrätten av regeringsuppgörelsen Medlemsantalet i Region Mitt fortsätter att öka Marie Linder: Jag är upprörd och arg Hyresgästföreningen tappar 2750 medlemmar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.