HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Haninge Bostäder vill höja hyran över tre procent

Haninge Alldeles för högt. Det är Hyresgästföreningens reaktion på Haninge Bostäders krav på en hyreshöjning på 3,32 procent.

Haninge Bostäders vd, Christoph Vejde, motiverar kravet med att han vill fortsätta med stambytet i lägenheterna och fortsätta montera aptuslås på portarna.
– Sedan vill vi satsa på det inre underhållet i lägenheterna också. Vi behöver de pengarna för att kunna göra det vi vill men sedan får vi se vad det blir i slutändan, säger Christoph Vejde.

Astrid Öhman Asp, förhandlare på Hyresgästföreningen Stockholm, är medveten om att bolaget arbetar för att komma ifatt det eftersatta underhållet i lägenheterna, men tycker ändå yrkandet är alldeles för högt.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

Nu ska förhandlingar avgöra hur hög hyreshöjningen blir för bolagets 2000 hyresgäster från och med första januari.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåPensionären Jonnys garageavgift höjdes med 68 procent: "Jag fick en chock"

 

Fakta: Hyreskrav i Stockholm 2013

Svenska Bostäder: 2,3-4,1 %
Familjebostäder: 2,3-4,1 %
Stockholmshem: 2,3-4,3%
Fastighetsägarna: 2,3-4,2 %
Huge, Huddinge: 4,5 %
Ekerö Bostäder: 2,96 %
Upplands-Brohus: 2,3 %
Järfällahus: 3,4 %
Värmdö Bostäder: 2,9 %
Telge Bostäder: 3,85 %
Haninge Bostäder: 3,32 %

 

 

Läs också Hon tvingades skilja sig för att få lägenheten Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Målade hus med fel färg – tvingas betala 20 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.