Annons

Heimstaden köper Smultronbacken

Gävleborg Heimstaden har nyligen köpt Provinsfastigheters nära 450 lägenheter i Sandviken. Köpet innefattar Smultronbackens 288 lägenheter och 159 lägenheter i centrala Sandviken.
Heimstaden köper lägenheterna på Smultronbacken av Provinsfastigheter. (Arkivfoto)

I ett pressmeddelande skriver Heimstaden att de ser goda samordningsvinster mellan de nyköpta Sandvikenlägenheterna och de nära 1 500 lägenheter företaget numera äger i Gävle. Senast i våras köpte Heimstaden över 800 lägenheter på Brynäs av kommunala Gavlegårdarna. Läs mer om det här.

Provinsfastigheters förvaltning av lägenheterna på Smultronbacken har genom åren lämnat en hel del att önska. Hyresgästföreningen i Gävle genomförde 2013 en enkätundersökning bland hyresgästerna som visade på missnöje med underhåll och reparationer bland annat. Läs mer om det här.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Priset för Sandvikenfastigheterna är enligt pressmeddelandet drygt 353 miljoner kronor.

Annons

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla beståndet med stort kundfokus samt långsiktigt utöka vårt ägande på orten med ambitionen att bidra till utvecklingen av Sandviken som ort, säger Claes Westlin, Business Developer Heimstaden.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg kommenterar affären så här:

Annons
Läs ocksåDärför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet

– Förhoppningsvis blir det bättre skötsel och underhåll  framförallt på Smultronbacken. Hyresgästföreningen kommer att ha större förväntningar på den nya ägaren. Delar av ledningen finns på plats i Gävle och förhoppningen är att Heimstaden vill ha ett nära samarbete med Hyresgästföreningen och hyresgästerna generellt.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.