HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höjda hyror i Varberg och Kungsbacka i juli

Varberg Närmare tusen hyresgäster hos privata Varbergsvärdar får nu besked om höjda hyror i sommar. Detsamma gäller Balders hyresgäster i Kungsbacka.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
900 hushåll som bor hos privata hyresvärdar i Varberg får högre månadskostnad från och med 1 juli.

LÄS MER: Så mycket höjer halländska värdar hyran 2020 – hela listan

Många västsvenska hyresvärdar har redan hunnit höja hyran i år, efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Läs ocksåÄldre får betala mer än andra för att bo

I Varberg höjdes hyrorna för närmare 2 000 hushåll hos ett antal privata hyresvärdar redan vid årsskiftet. Det gäller bland annat Derome Förvaltning och delar av Fortinovas bestånd. Kommunägda Varbergs Bostad höjde sina hyror med i snitt 2,1 procent i april.

Nu står det klart att ytterligare 900 hushåll i Varberg får högre månadskostnad från och med 1 juli. Höjningen gäller dem som bor hos privata fastighetsägare som förhandlar via ombudet RCB Fastighetsutveckling.

Enligt uppgörelsen med Hyresgästföreningen höjs hyrorna med mellan 1 och 3 procent, i nio olika nivåer. Den högsta nivån, 3 procent, motsvarar 180 kronor mer i månaden för den som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor.

Läs ocksåTommys fru fick demensboende – hyran dubblades mot vanlig etta

I Kungsbacka höjer Balder samtidigt hyran med 1,5 procent. Höjningen gäller formellt från och med april. Men bostadsbolaget väljer att avstå från att ta ut några extra pengar i efterskott. I praktiken höjs alltså hyran kommande månadsskifte, den 1 juli.

Den kommunala Kungsbackavärden Eksta har redan höjt hyrorna i år. Höjningen började gälla vid årsskiftet och blev 1,75 procent i genomsnitt. På privatsidan har Aranäs höjt hyrorna i delar av sitt bestånd i Kungsbacka. Detsamma gäller ett flertal andra privata hyresvärdar som förhandlat via ombudet RCB Fastighetsutveckling.

LÄS MER: Så förhandlas din hyra

Läs ocksåHyresgästföreningen kräver frysta hyror i Storgöteborg
Läs också Balders ägare åtalas för folkbokföringsbrott Trots coronakrisen - Stubo vill höja hyran med 2,5 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.