Annons

HSB satsar på bilpool i Norrliden

Kalmar Som ett led i sitt miljötänkande inför HSB Sydost en bilpool på Norrliden i Kalmar. Efter sommaren kommer en grupp testförare att prova på bilpoolandet.

Tillsammans med Energikontor sydost kommer HSB sydost att lansera en bilpool i området Norrliden i Kalmar. Upphandling av en elbil pågår och efter sommaren är det dags för att testa hur det fungerar att ha en bilpool.

– Vi har fått en ganska stor grupp som vill vara med och vara testförare. Vi kommer att testa i ett halvår–ett år om det är något att fortsätta med eller börja med på andra ställen, säger Sofie Flodin som är HSB:s projektledare för satsningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

HSB har tidigare gjort en enkätundersökning bland hyresgästerna i Norrliden för att undersöka intresset och på vilket sätt de skulle vilja använda sig av bilpoolen. Gensvaret har varit stort.

– Det här är ganska ovanligt. Bilpooler brukar vara knutna till ett företag, men det här är i första hand för hyresgäster.

Annons

Hyresgästerna önskar sig i första hand tillgång till bil för att kunna göra kortare ärenden och för att handla, däremot är intresset för långresor eller för att ta sig till jobbet med poolbilen inte särskilt stort. Därför föll valet på en elbil som passar för den typen av kortare resor. Dessutom passar det in i HSB:s miljöprofil.

Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

– Vi vill ju ha och strävar efter att ha en grön profil och vara det gröna bostadsföretaget, säger Sofie Flodin.

Efter sommaren börjar en testgrupp på 20–30 personer att prova bilpoolen.

Annons

– Vi startar med en bil och så ser vi om det finns behov av fler, säger Sofie Flodin.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.
Läs också Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.