HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

HSB satsar på bilpool i Norrliden

Kalmar Som ett led i sitt miljötänkande inför HSB Sydost en bilpool på Norrliden i Kalmar. Efter sommaren kommer en grupp testförare att prova på bilpoolandet.

Tillsammans med Energikontor sydost kommer HSB sydost att lansera en bilpool i området Norrliden i Kalmar. Upphandling av en elbil pågår och efter sommaren är det dags för att testa hur det fungerar att ha en bilpool.

– Vi har fått en ganska stor grupp som vill vara med och vara testförare. Vi kommer att testa i ett halvår–ett år om det är något att fortsätta med eller börja med på andra ställen, säger Sofie Flodin som är HSB:s projektledare för satsningen.

Läs ocksåJulklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

HSB har tidigare gjort en enkätundersökning bland hyresgästerna i Norrliden för att undersöka intresset och på vilket sätt de skulle vilja använda sig av bilpoolen. Gensvaret har varit stort.

– Det här är ganska ovanligt. Bilpooler brukar vara knutna till ett företag, men det här är i första hand för hyresgäster.

Annons

Hyresgästerna önskar sig i första hand tillgång till bil för att kunna göra kortare ärenden och för att handla, däremot är intresset för långresor eller för att ta sig till jobbet med poolbilen inte särskilt stort. Därför föll valet på en elbil som passar för den typen av kortare resor. Dessutom passar det in i HSB:s miljöprofil.

Läs ocksåHyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstädernaman vid bilpool

– Vi vill ju ha och strävar efter att ha en grön profil och vara det gröna bostadsföretaget, säger Sofie Flodin.

Efter sommaren börjar en testgrupp på 20–30 personer att prova bilpoolen.

Annons

– Vi startar med en bil och så ser vi om det finns behov av fler, säger Sofie Flodin.

Läs ocksåDvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia
Läs också Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Skebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.