HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Huge: Alla lägenheter ska ha godkänd ventilation 2018

Huddinge Stora ventilationsbrister och hot om miljonböter. Efter hård kritik inför Huge nolltolerans mot icke godkänd ventilation och att ventilationsbristerna ska vara åtgärdade 2018.

I dagsläget har cirka 70 av Huges fastigheter inte en godkänd ventilation. Bolaget hotas av böter av Huddinge kommun men hur stora böterna blir i slutändan avgörs hur snabbt bristerna åtgärdas.

– Vi kommer att åka på böter men jag vet inte hur mycket. Nu vänder vi på skutan och åtgärdar bristerna. Det nya Huge Bostäder kommer att ha ambitionen om nolltolerans mot icke godkända OVK, säger Jan-Erik Danielsson, chef tekniks utveckling på Huge Bostäder.

Läs ocksåBrister i ventilation hos stora bostadsbolagSå funkar ventilation i en lägenhet.

Nyligen delades Huge Fastigheter i de båda bolagen Huge Bostäder och Huddinge Samhällsfastigheter AB.

Han understryker att Huge vill vara ett föredöme bland de kommunala bostadsbolagen när det gäller att ha en bra ventilation, men där är inte bolaget idag.
– Vi arbetar nu strategiskt och långsiktigt med en plan för att åtgärda brister i ventilationsanläggningarna och få godkända OVK i samtliga fastigheter .

Hur går ni vidare?
– Det här är en fråga som är prioriterad i bolagets ledningen och hos vår nya vd. Hyresgästerna ska kunna känna sig trygga med att Huge nu arbetar strategiskt och långsiktigt med att säkerhetsställa en god ventilation, säger han.

Läs ocksåBostadsbolag hotas av 1,4 miljoner i böter

När har alla era fastigheter en godkänd ventilation?
– Målet är att under 2018 så ska vi vara i fas med att ha godkända OVK.

Jag har granskat alla kommunala bostadsbolag i länet och ni har flest fastigheter med dålig ventilation. Hur påverkar det här Huge?
– Det är tyvärr inte bra men vi har nu tillsatt resurser med bland annat en myndighetssamordnare och en projektgrupp som arbetar strategiskt med planering, uppföljning av besiktningar och åtgärder inom OVK.

Jag har träffat hyresgäster som bor i lägenheter med dålig ventilation och som säger att de har hälsobesvär som de kopplar till inomhusmiljön.
– Våra hyresgäster ska ha en bra ventilation, det ska vara en hygienfaktor och det är olyckligt att vi inte redan idag kan uppfylla det i alla våra byggnader.

Läs ocksåStora ventilationsbrister hos Förvaltaren och Värmdö Bostäder
Läs också Bluffprotokoll – så godkändes bristfällig ventilation ”Det ger en signal om att ingen bryr sig”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.