Annons

Hyresgäst vägrar flytta från ”bandidosvillan”

Huddinge Huddinge kommun misslyckades med att tvinga bort hyresgästen i den så kallade ”bandidosvillan”. Hyresgästen har överklagat uppsägningsbeslutet till hovrätten.

Hyresnämnden slog i februari fast att hyresgästen ska flytta eftersom han inte var folkbokförd  i den villa han hyr av Huddinge kommun, utan på en adress i Halmstad. Att hyresgästen uppger att villan är hans fasta bostad och att han varit bofast i villan från och med 1 januari 2012 väger lätt när han samtidigt har en folkbokföringsadress i Halmstad, menar Hyresnämnden.

Men hyresgästen tar nu strid för att få bo kvar och vill att Svea Hovrätt omprövar Hyresnämndens beslut. Hyresgästen hävdar att han automatiskt och felaktigt blivit folkbokförd i Halmstad när han flyttade tillbaka från Island till villan i Huddinge, utan att han haft vetskap om detta.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Huddinge kommun har ända sedan de köpte villan i april förra året försökt bli av med hyresgästen, som de menar hyr ut villan i andra hand till Bandidos.
– Det är min bestämda uppfattning att det är så. De har bland annat haft Bandidosemblem på huset och en stor fest när de firade tioårsjubileum, säger Christian Ottosson, kommunalråd i Huddinge (C) och ordförande i Huddinge brottsförebyggande råd.

Annons

Christian Ottosson säger att det var ganska väntat att hyresgästen skulle överklaga hyresnämndens beslut.
– Men jag är optimistisk och tror att vi får ett beslut senast i sommar där hovrätten går på vår linje och de tvingas flytta, säger han.

Hem & Hyra har försökt ställa några frågor till hyresgästen. Men hyresgästens advokat skriver i ett mejl att de inte vill svara på frågor under tiden rättsprocessen pågår.

Läs ocksåFriad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Huddinge kommun planererar att  hyra ut villan till forskare och studenter på Karolinska institutet. Kommunen köpte villan i april förra året och sade upp hyresavtalet i maj med krav på att hyresgästen skulle flytta senast 31 augusti 2012.

Annons

 

Läs också Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Han hotade personalen men fick behålla lägenheten – förundersökning lades ner Skandalvärd i Gräfsnäs riskerar vite på 125 000 kronor Skyllde på otrohet för att slippa vräkning – gav upp i hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.