HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster får förtur till städjobb

Kristianstad Arbetslösa hyresgäster får förtur till städjobb i kommunala ABK:s fastigheter. Det är innebörden i en ny upphandling.

Enligt det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad är det första gången som de har använt sociala krav i en upphandling. Villkoren för att få städa i ABK:s fastigheter har varit:

  • Företagen ska arbeta under kollektivavtalsliknande villkor.
  • De ska ta mesta möjliga hänsyn till miljöaspekterna vad gäller kemikalier, arbetarskydd och liknande.
  • De ska också annonsera ut nya tjänster för ABK:s hyresgäster och erbjuda förtur på jobb för hyresgäster hos ABK som idag går arbetslösa.

ABK skriver i ett pressmeddelande att förturen kan ”tyckas vara kontroversiellt” men att det har prövats av Familjebostäder i Göteborg och fungerat bra.

Annons

– Vi vill göra något för våra hyresgäster, det här är ytterligare ett led i vårt allmännyttiga och sociala ansvar, säger ABK:s vd Henrik Strand.

Enligt ABK kommer den nya städorganisationen vara billigare än tidigare. Flera företag delar på sex olika städområden.

Annons
Läs också Tvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Lägenheten totalförstörd av kattkiss – hyresgäster ska betala en kvarts miljon Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.