Annons

Hyresgäster hos Akelius får tillbaka 55 000 kronor

Luleå Akelius tog ut för mycket i hyra. Fyra hyresgäster i Luleå och Umeå får nu tillbaka drygt 55 000 kronor.

Strax före jul fick nära 40 hyresgäster hos Akelius i Umeå och Luleå tillbaka på hyran. Detta efter att Hyresgästföreningen upptäckt att Akelius höjt hyrorna utan att förhandla. Detta trots att en överenskommelse om förhandlingar fanns mellan Akelius och Hyresgästföreningen.

Akelius tvingades betala tillbaka 274 000 kronor. Och nu blir det mer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fyra hyresgäster, två i Luleå och två i Umeå, har hört av sig till Hyresgästföreningen med misstanken om att de betalar för mycket i hyra. Vid närmare granskning var detta också fallet. De fyra hyresgästerna får nu tillbaka sammanlagt drygt 55 000 kronor. Den som får mest erhåller drygt 20 000 kronor.

Annons

– I samtliga fall räckte det med att vi skickade ett mejl till Akelius och krävde tillbaka pengarna för våra medlemmar, berättar Niclas Sundell, chefsjurist på Hyresgästföreningen.

Hur många fler hyresgäster det kan finnas som betalar för hög hyra är oklart. Enligt Sundell har ett par till hört av sig till Hyresgästföreningen men de har inte varit medlemmar och får därför driva ärendet själva gentemot Akelius.

Annons
Läs ocksåAkelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000

Akelius får betala tillbaka 274 000 kronor

Läs också Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige” Så blir de nya topplägenheterna i Kronprinsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.