Annons

Hyresgäster känner sig överkörda i Kärrtorp

Stockholm För några veckor sedan fick Hyresgästerna i Kärrtorp reda på att området ska säljas till Primula. Beskedet kom via en lapp i brevlådan från Svenska Bostäder.

Gunnar Thorell, förtroendevald i Hyresgästföreningen berättar att gamla människor, som har bott i området sedan det byggdes, kommer till honom helt förtvivlade.
– En bank hade inte behandlat trogna kunder på det sättet.
Först fick vi tre år av konflikter och stopp på underhåll i och med ombildningsförsöket. Vad händer nu? säger Gunnar Thorell.

Irene Sallander flyttade till Kärrtorp från Dalen efter ombildningarna där.
– Vi är fyra stycken som flyttade hit från Dalen, vi är flyktingar från utförsäljningarna, men jag trivs jättebra här säger Irene Sallander.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Sandra Ahlqvist flyttade till Kärrtorp för ungefär ett år sedan, hon valde allmännyttan medvetet.
– Jag visste att de hade misslyckats med att ombilda här, så jag kände en trygghet att det skulle förbli allmännyttigt. Men nu känner jag mig överkörd.

Annons

– Det finns en enorm kunskap om området över tiden, vi kan våra hus och hur de fungerar rent praktiskt. Vi är en del av en historia, en berättelse om ett annat Sverige, innan privatiseringarna, säger Susanne Stevlin och fortsätter.
– Ens bostad är ens bas. Det är osäkert att äga sin bostad att man ska hålla på att oroa sig över lånen. Nu är det även oroligt att vara hyresgäst.

Ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson erkänner att informationen till hyresgästerna har varit bristfällig i Kärrtorp men poängterar att man har varit noga med att leta efter en långsiktig förvaltning.
– Här borde Svenska Bostäder varit bättre på att berätta om vem den nya värden är, men samtidigt kan man ju inte gå ut med det före att en affär är klar. Men vi har varit väldigt noga från stadshusets sida med att vi vill se en långsiktig förvaltning av Kärrtorp och Primula har gått i god för det.

Annons
Läs ocksåHyresgäster får miljonersättning för bullerstörningar
Läs också Hyresgästerna i världskända "Sockerbiten" i Björkhagen värnar om sitt hus: "Vi behöver en egen arkitekt" Överenskommelsen klar – hyrorna höjs för 165 000 Stockholmare Efter fem års arbete: Stockholms nya hyresmodell skrotas Elisabeth får tillbaka 27 000 – värden tog betalt två gånger för balkonginglasning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.