HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster sommarjobbar på hemmaplan

Kalmar I sommar får HSB:s egna hyresgäster arbeta tillsammans med ordinarie sommarjobbare. Det är ett nytt projekt för att fler arbetslösa ska få jobb.

– Den här satsningen är ett sätt att uppnå att de som bor på området får en push i arbetslivet och att det hjälper till att lyfta området, säger HSB Sydosts personalchef Björn Pettersson.

Det är hyresgäster på Norrliden i Kalmar och Hackan i Växjö som får chansen att jobba där de bor. Björn Pettersson berättar att tanken är att HSB ska vara tillgängligt för alla sorters människor oavsett livssituation, ursprung, funktionshinder eller arbetsuppgift.

Läs ocksåIskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

– Det här är bara en sak vi jobbar med. Vi lyckades få pris för bästa arbetsplatsen för småbarnsföräldrar, silvernappen.

Genom att HSB Sydost satsar på att anställa boende i Norrliden och Hackan, i första hand arbetslösa ungdomar , så ska både bostadsområdet och företaget lyftas och få goodwill.

– Vi hoppas att stoltheten kommer att växa.

Läs ocksåVill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas

HSB har ett gott samarbete med Hyresgästföreningen, berättar Björn Pettersson, och det finns också ett engagemang bland hyresgästerna på Norrliden. Det finns till exempel Facebookgrupper och bloggar som handlar om området.

Annons

– Som utomstående är det roligt att se – det är ett uttryck för någonting.

Björn Pettersson tror att HSB kan ha mycket nytta av att hyresgästerna är engagerade och tycker om sitt bostadsområde.

Läs ocksåHyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstädernaman vid bilpool

– Kunskapen och informationen finns där. Vi kanske kan få ut väldigt mycket av de här potentiella sommarjobbarna och sommarjobbarna, säger han.

I år är första gången som HSB gör en sådan här satsning, men tanken är att det ska få en fortsättning.

– Att jobba med mångfaldsfrågor som också gynnar verksamheten kommer vi att fortsätta med. Vi försöker hela tiden bli lite listigare i hur öppen arbetsplats vi är och vi kan också utmana andra arbetsgivare i branschen.

Annons

Alla som sökt jobb har fått en kallelse till anställningsintervju i grupp. Denna vecka sker intervjuerna i Kalmar och i nästa vecka i Växjö.

– Det ser ut som att vi kommer att kunna erbjuda fem–sex personer sommarjobb.

I slutet av juni kommer sommarjobbarna att kunna börja sitt arbete med att ta hand om grönytor och rabatter.

Björn Pettersson är positivt överraskad av antalet sökande från Norrliden, från Hackan har gensvaret från de sökande inte varit lika rungande som i Kalmar, som han uttrycker det.

Läs också Bilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.