Annons

Hyresgästföreningen i södra Skåne växer

Skåne Antalet medlemmar i Hyresgästföreningen i södra Skåne ökar. Efter en nedgång 2014 vände medlemsantalet uppåt igen i fjor till sammanlagt 40 299 medlemmar vid årsskiftet.

Det innebär en ökning med 590 medlemmar. Totalt gick 7 700 personer med i föreningen under 2015, samtidigt som antalet utträden, bland annat på grund av ändrad boendeform och av ekonomiska skäl, var lägre än väntat. Därmed har den negativa trenden från året innan brutits. 2014 minskade antalet medlemmar med 725 personer eller 1,8 procent, vilket var den sämsta medlemsutvecklingen i landets totalt nio regioner. 2015 års medlemsökning är i stället den näststörsta i landet.

Johan Perup, chef för medlemsvärvningen i regionerna norra och södra Skåne, är nöjd med utvecklingen. Han menar att bakom uppgången under 2015 ligger en rad olika faktorer. Hyresgästföreningen har nyrekryterat personal, sjukfrånvaron bland värvarna har minskat, föreningen har satsat på att minska administrationen för att på så sätt frigöra mer tid till att rekrytera. En rad kampanjer under det gångna året har lockat nya medlemmar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Johan Perup räknar med en fortsatt ökning under 2016.

– Prognosen jobbar jag på men förhoppningsvis ska vi öka med ett par hundra. 

Annons
Läs också Den stora hyresstriden är över – värdarna backar om dubbelhöjningen Mångårig regionordförande lämnar: ”Det är dags att släppa fram nytt folk” Hot mot Hyresgästföreningen - två kontor utrymda Ett år med pandemin: tapp av medlemmar och stängda lokaler sätter Föreningen på prov Så påverkade pandemin medlemsantalet i Mellansverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.