HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresvärd vill avhysa Blackstadhyresgäster

Västervik Nu vill hyresvärden Grazyna Wegrin bli av med hyresgästerna på Dackevändan för att kunna renovera. Ett brev till Kronofogden är på gång.

– Vi kommer att författa ett brev till Kronofogden i dag i och med att Grazyna Wegrin anser att det som händer är att personer vill äta gratis för hennes pengar. Det går inte att sitta och acceptera, säger Grazyna Wegrins ombud Henryk Sanda.

Hyresgästerna har tidigare vänt sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp med bristerna i sina lägenheter. Grazyna Wegrin svarade med att säga upp dem för att kunna renovera. En byggfirma var kontrakterad, men kunde inte börja jobba, enligt hyresvärden och hennes ombud. I början av juni stängde de av vattnet i fastigheten och nu går de alltså in med en ansökan om avhysning till Kronofogden. Räkningen för den renovering som ännu inte påbörjats vill hyresvärden att hyresgästerna ska betala, säger Henryk Sanda först, för att sedan ändra sig.

Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.

– Nu börjar du komma in på ett område som inte tillhör media. När det eventuellt kommer till tingsrätten så kommer vi att ha det med, säger han.

– Det finns ingen anledning att hyresgästerna ska betala räkningen, så det kommer jag att avråda dem från, säger Hyresgästföreningens jurist Ingrid Buskas.

Hon berättar att alla tre hyresgästerna betalat sin hyra för juni månad. Men vattnet är fortfarande avstängt.

Läs ocksåGrillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktetRäddningstjänsten och en grill.

– Det är olidligt här utan vatten, säger hyresgästen Benny Johansson som går till Blackstad skola för att hämta vatten.

Annons

– Det är inte lätt att städa lägenheten om vi inte har vatten, det kommer att se bedrövligt ut när vi flyttar ut saker.

– Det här med vattnet är fortfarande svårt att angripa. Ansökan om åtgärdsföreläggande hinner det inte hända något med innan hyresgästerna flyttar, säger Ingrid Buskas.

Läs ocksåVärd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster

Två av hyresgästerna har hittat ny lägenhet från 1 juli, medan Benny Johansson bor kvar ytterligare två veckor.

Inte heller hyresvärdens ansökan om avhysning är så mycket att göra åt.

– Jag tror inte att det hinner komma till oss innan de flyttar, men då bestrider vi naturligtvis.

Annons

Vattnet avstängt när hyresvärden vill renovera

Hyresgäster blev uppsagda efter krav på renovering

Värsta värden 2011

Läs också Kastade vattenballonger och sköt fyrverkerier från lägenheten – kan vräkas efter flera varningar Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.