HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya hyror i Mölndal

Västra Götaland Från och med i söndags har de flesta som bor hos Mölndalsbostäder fått höjd hyra. Även hyresgäster hos flera privatvärdar fick höjd hyra 1 april.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Mölndalsbostäder har cirka 3 500 lägenheter i sitt bestånd.

Det är två överenskommelser som gjordes i mars som nu trätt i kraft.

För omkring 3 500 hyresgäster hos kommunala Mölndalsbostäder ökar hyran med mellan 0 och 1,25 procent. Snitthöjningen är 0,55 procent.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Bor man i en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det 33 kronor mer i månaden.

Mölndalsbostäder hade yrkat att få höja hyran med i snitt 1,51 procent, men det gick inte Hyresgästföreningen med på. Föreningen ville istället ha samma höjning som i fjol, 0,55 procent.

Annons

– Mölndalsbostäder har argumenterat för att de behöver mer pengar till underhåll, nyproduktion och taxeökningar. Men vi har pekat på den allmänna ekonomiska utvecklingen, som vi tycker är lika god som i fjol. Därför kom vi också överens om samma snitthöjning som 2016, säger Johanna Lagerborg, förhandlingsansvarig hos Hyresgästföreningen.

Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

För den som bor hos en privatvärd ansluten till Fastighetsägarna GFR Mölndal så gäller olika bud beroende på vilket hus man bor i. Vissa har fått höjd hyra med start 1 januari, vilket innebär att de tre första månaderna ska betalas retroaktivt. För dem går spannet mellan 0,4 och 0,8 procents höjning.

Vissa andra får en höjning som gäller från 1 april. Då går spannet från 0,4 till 0,6 procent.

Annons

LÄS MER:
Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017 – hela listan

Läs ocksåBeskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.