Annons

Nya hyror i Mölndal

Västra Götaland Från och med i söndags har de flesta som bor hos Mölndalsbostäder fått höjd hyra. Även hyresgäster hos flera privatvärdar fick höjd hyra 1 april.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Mölndalsbostäder har cirka 3 500 lägenheter i sitt bestånd.

Det är två överenskommelser som gjordes i mars som nu trätt i kraft.

För omkring 3 500 hyresgäster hos kommunala Mölndalsbostäder ökar hyran med mellan 0 och 1,25 procent. Snitthöjningen är 0,55 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bor man i en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det 33 kronor mer i månaden.

Mölndalsbostäder hade yrkat att få höja hyran med i snitt 1,51 procent, men det gick inte Hyresgästföreningen med på. Föreningen ville istället ha samma höjning som i fjol, 0,55 procent.

Annons

– Mölndalsbostäder har argumenterat för att de behöver mer pengar till underhåll, nyproduktion och taxeökningar. Men vi har pekat på den allmänna ekonomiska utvecklingen, som vi tycker är lika god som i fjol. Därför kom vi också överens om samma snitthöjning som 2016, säger Johanna Lagerborg, förhandlingsansvarig hos Hyresgästföreningen.

Läs ocksåMalins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt”Malin Dahlberg till vänster och sedlar till höger.

För den som bor hos en privatvärd ansluten till Fastighetsägarna GFR Mölndal så gäller olika bud beroende på vilket hus man bor i. Vissa har fått höjd hyra med start 1 januari, vilket innebär att de tre första månaderna ska betalas retroaktivt. För dem går spannet mellan 0,4 och 0,8 procents höjning.

Vissa andra får en höjning som gäller från 1 april. Då går spannet från 0,4 till 0,6 procent.

Annons

LÄS MER:
Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017 – hela listan

Läs ocksåBoende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa”Sapko Sinai Kinesiska muren
Pengar i en portmonnä.
Läs också 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Västsvenska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.