HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inget skadestånd för att ha orsakat Bergabranden

Kalmar De sju som dömdes för att ha tänt eld på Berga centrum 2011 slipper att betala skadestånd. Det meddelade Kalmar tingsrätt i en dom i dag.

De sju unga männen, i dag mellan 18 och 21 år gamla, krävdes av Trygg Hansa och Dina försäkringar på sammanlagt 14 miljoner kronor i skadestånd.

Men något skadestånd blev det alltså inte och försäkringsbolagen får i stället betala de unga männens rättegångs- och rättshjälpskostnader med sammanlagt 1,7 miljoner kronor.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Berga centrum brann i oktober 2011 och inledningsvis misstänktes tio ungdomar för mordbrand, sju av dem fälldes senare och dömdes till ungdomsvård för skadegörelse och anstiftan.
För att lyfta området och ge framtidstro bildades Bergakommissionen där bland andra Hyresgästföreningen och hyresvärden LW fastigheter ingick. Ett av Bergakommissionens förslag var att bilda en samhällsförening, vilket också gjordes ett år efter branden.

Domen kan överklagas senast 22 juni.

Läs mer:
Stormöte i Berga efter bränderna

Läs ocksåRikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmäldeJaved Hussain framför en buske på en innergård med äldre bostadshus, Javed bestred sin flytträkning

Lång rad lokala förslag ska lyfta Berga efter branden

Plan presenterad för nya Berga centrum i Kalmar

Bergabranden upp i hovrätten

Läs ocksåMånga betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningenJulia Lagerman på en grönskande innergård under ett träd. Julia protesterade och slapp flytträkning

Bergadomen fastställs

Bergabranden kommer inte upp i högsta domstolen

Samhällsförening bildad i Berga

Berga reser sig ur askan

Läs också Slarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling Glömde pasta på spisen - får betala 200 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.