HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ja till vinstuttag från Svalövsbostäder

Svalöv Det räckte inte med Hyresgästföreningens protester och överlämning av 1000 namnunderskrifter. Igår beslutade fullmäktige i Svalöv att ta fyra miljoner kronor från Svalövsbostäders vinst.
Foto: Gry Ellebjerg
Från kommunfullmäktiges möte i Svalöv från den 28 oktober.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om majoritetens förslag om att ta fyra miljoner kronor från Svalövsbostäders vinst för att finansiera annan kommunal verksamhet. Läs mer om politikernas argument här. Hyresgästföreningen var kritisk till förslaget och menade att pengarna gör mest nytta genom att stanna inom Svalövsbostäder.

fullmäktigemötet den 28 oktober överlämnade Hyresgästföreningen 300 namnunderskrifter i protest mot vinstuttaget. Det mötet slutade med att oppositionen fick igenom en minoritetsåterremiss och ärendet gick tillbaka för ytterligare behandling.

Läs ocksåNej till politikerförslag – befarar att hyresgäster får betala kommunal verksamhet

Igår var det dags igen och innan fullmäktigemötet började lämnade Hyresgästföreningen över ytterligare 1 000 namnunderskrifter mot förslaget, till fullmäktiges ordförande Ann Pettersson.

Efter en lång debatt gick det majoritetens väg. Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet begärde i första hand en återremiss och i andra hand avslag. Men Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaternas förslag, om att Svalövsbostäder ska lämna ifrån sig fyra miljoner kronor för att täcka underskottet i kommunens kassa, fick igår stöd av Liberalerna och gick därmed igenom.

Eva Wigren är ordförande i Hyresgästföreningens föreningsstyrelse Eslöv, Kävlinge och Svalöv. Hon tycker det var fel beslut som togs.

Läs ocksåMiljonutdelning till trots - Svalövsbostäder höjer hyran mer än andra

– Jag tycker det är ett beklagligt beslut. Jag tycker att det är fel att hyresgästerna ska bli dubbelbeskattade. Det betyder ju att hyresgästerna får bidra med mer än andra invånare i kommunen.

Vad gör ni nu?
– Nu ska vi analysera detta och se hur vi går vidare

Läs också Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor Malmös vinstuttag: 400 miljoner på sju år - undantaget blev regel Säljer Leos hus och lägger vinst på skolor - "Borde gå på skatten"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.