Annons

Järfällahus först ut – höjer hyran 1,5 procent

Järfälla Järfällahus höjer hyran med 1,5 procent från januari. Det ursprungliga yrkandet var 3,45 procent och bolaget har stora underhållsbehov.

Det kommunala bostadsbolaget Järfällahus är det första allmännyttiga bolaget i Stockholm som blir klara med förhandlingarna. De drygt 6 000 hyresrätterna får 1,5 procent högre hyror nästa år.

– Med tanke på den inflation och ekonomiska situation som råder är det viktigt att hålla tillbaka hyreshöjningarna. Vi kollar med bolagen om de har belägg för hyrekraven. Det tycker vi att de har, många 60- och 70-talshus behöver stambytas och bolaget ska energieffektivisera med 30 procent fram till 2020. Det kräver stora invensteringar, men de tjänar in det på sikt, säger Houman Sayedi, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen och fortsätter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– En stor majoritet av hyresgästerna är nöjda med förvaltningen och vi anser att hyrorna är rimliga i förhållande till de kvaliteter som finns i lägenheterna och fastigheterna i övrigt.

Alla lägenheter får samma höjning. En trea som kostar 5 500 kronor i månaden får 83 kronor i hyreshöjning.

Annons
Läs också Ombildning i Järfälla godkänd – trots frågetecken Järfällahus granskar sin egen ombildning – "trovärdigheten kan ifrågasättas" Lisa blir av med halva trädgården när kommunen tar tillbaka mark Ombildning i Järfälla läggs på is – misstänkt röstfusk: "lurat till sig fullmakter" Zara Lahouar ny tillförordnad VD för Järfällahus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.