HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kalla lägenheter gav hyresgäster 600 000

Haninge Klagomålen från Akelius hyresgäster i Västerhaninge gav resultat. Nu betalar bolaget ut totalt 633 000 i ersättning för att hyresgästerna har frusit.

Tidigare har Hyresgästföreningen hjälpt hyresgäster att få nedsatt hyra för brister i badrum, nu får runt 200 hyresgäster cirka 3 000 kronor i ersättning för att de haft kallt inne.
Helene Östlund, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen Stockholm, är nöjd med uppgörelsen.
– Det har varit långa förhandlingar men jag tycker att bolaget har gått oss till mötes på ett bra sätt, säger hon.

Mikael Rånes, chef region norr Akelius, säger att det är naturligt att kompensera hyresgästerna när något blivit fel.
– Vår förhoppning är nu att de drabbade hyresgästerna känner sig väl kompenserade, säger han.

Annons
Läs ocksåHyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"Byggbuller i Eriksberg, Sam, Anders, Eva och Lena i soffan i Lenas vardagsrum

Hem & Hyra har tidigare skrivit om de otaliga problem som inträffat vid ombyggnationen av Akelius 480 lägenheter i Åby Västerhaninge. Förutom att över 200 lägenheter behövt åtgärdas på grund av drag har fler än 80 badrum gjorts om.

Annons
Läs också Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Det regnade in i sovrummet – hyresgäst får nära 90 000 kronor i ersättning Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.