HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klagade på grannen – blev själv uppsagd

Sköndal Tolv gånger anmälde kvinnan sin granne till störningsjour och polis. Men resultatet blev inte som hon tänkt sig. Anmälningarna blev tvärtom så många att hon själv blev uppsagd.

Kvinnan var rejält irriterad på sin granne. Så irriterad att hon vid sex tillfällen anmälde honom för störningsjouren och ytterligare sex gånger till polisen. Men utfallet blev något annat än hon tänkt sig. Störningsjouren ryckte ut vid fyra tillfällen men kunde inte upptäcka något störande ljud hos den granne kvinnan anmält. Vid de sista anmälningarna åkte de inte ens ut då de utgick från att anmälningarna var obefogade.

Polisanmälningarna gav ett liknande resultat. Sex anmälningar, varav ett ledde hembesök som grannen upplevde som mycket obehagligt, och ett telefonsamtal­­ – samtliga anmälningar har dock skrivits av utan att någon förundersökning om brott inletts.

Läs ocksåFöreningsprofil misstänks för sexbrott – regioner kräver ökat barnskydd

Men anmälningarna har inte gått hyresvärden Stena fastigheter obemärkt förbi. De blev så många att de till slut betraktades som rena trakasserier mot grannen. Och kvinnans många telefonsamtal till värden förekom i en sådan omfattning att de ansågs ha ”belastat hyresvärdens organisation”.

Som stöd för sin inställning påpekar Stena att kvinnan betett sig ungefär likadant i sin förra lägenhet, den hon också hyrde av Stena. Där försvann plötsligt alla påstådda störningar när kvinnan flyttade. Värden tycker sig med det se ett mönster, särskilt då det inte förekommit några problem i det nya området, innan kvinnan flyttade dit.

Men Svea hovrätt liksom hyresnämnden tycker inte att omfattningen av klagomål, vare sig mot grannen eller Stena, varit i sådan omfattning att kvinnan ska förlora sitt kontrakt. Och därmed får Stena avslag på sitt klagomål.

Läs ocksåHyresgästföreningen utesluter pedofilmisstänkt
Läs också HGF-ledamot häktad för misstänkt våldtäkt av barn Blåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott Måste flytta efter störningar och obefogade orosanmälningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.