HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart med försäljning av 300 lägenheter

Uppsala Under måndagen klubbade kommunfullmäktige i Uppsala igenom beslutet om att sälja bland annat Gottsunda centrum och 300 lägenheter i Gottsunda och Storvreta. I maj bjuder kommunen in till samtal om processen.
Foto: Johan Alp
Nu är det klart med försäljning av Gottsunda centrum.

Kommunens planer på att sälja cirka 300 lägenheter, de flesta i Gottsunda och ett mindre antal i Storvreta centrum, har mötts av stora protester hos hyresgästerna. Under måndagen tog kommunfullmäktige beslutet om att försäljningen kommer att bli av.

Försäljningen kommer ske genom en idékoncepttävling. Kommunen kommer att söka en aktör som har erfarenhet av centrumutveckling och förvaltning samt utveckling av fastigheter. Själva tävlingen kommer starta efter nyår och fram till dess ska kommunen utreda och sätta upp de exakta tävlingskriterierna.

Läs ocksåDebatt om hyresgäster i Uppsala som tvingas flytta väckte känslorRepresentanter för alla partier i kommunfullmäktige deltog i debatten (utom för det precis nystartade Utvecklingspartiet Demokraterna som tidigare politiska vilden Stefan Hanna är en av initiativtagarna till). Från vänster: Mohamad Hassan (L), David Perez (SD), Tobias Smedberg (V), Emil Karlsson (Fi), Marie Linder (förbundsordförande för Hyresgästföreningen), Jonas Segersam (KD), Freija Carlstén (C), Paul Eskilsson (MP), Erik Pelling (S) och Cecilia Forss (M).

Nästa steg är att kommunen bjuder in boende och verksamma till samtal så att alla som vill kan komma med synpunkter, vid två tillfällen den 2 och 7 maj.

 

Läs även Stort engagemang mot försäljning i Gottsunda
Hyresgäster möter politiker om försäljningsplanerna
Säljplaner skapar oro bland hyresgäster i Uppsala              

Läs ocksåLokala föreningar prisades på gala

 

 

 

Läs ocksåBeslut att sälja 1 000 lägenheter skjuts upp

 

Fakta: Mer om försäljningen

•Kommunen tänker sälja Gottsunda centrum, Storvreta centrum och omkring 300 lägenheter som i dag ägs av Uppsala Kommuns Fastighets AB (UKFAB).

•Lägenheterna Gottsunda ligger på Flöjtvägen och Valthornsvägen.

•Rätt köpare i Gottsunda ska tas fram genom en ”idékoncepttävling” där kommunen hoppas hitta en fastighetsägare som vill förvalta och utveckla såväl Gottsunda centrum som bostäderna.

•Beslut om hur tävlingen ska utformas och vilka krav som ska ställas tas av kommunstyrelsen i december.

•Hela processen beräknas ta ungefär två år.

Läs också Munkbo gör ett nytt försök att få sälja i Hedekas Flera nomineringar till gala för lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.