Annons

Klart med försäljning av 300 lägenheter

Uppsala Under måndagen klubbade kommunfullmäktige i Uppsala igenom beslutet om att sälja bland annat Gottsunda centrum och 300 lägenheter i Gottsunda och Storvreta. I maj bjuder kommunen in till samtal om processen.
Foto: Johan Alp
Nu är det klart med försäljning av Gottsunda centrum.

Kommunens planer på att sälja cirka 300 lägenheter, de flesta i Gottsunda och ett mindre antal i Storvreta centrum, har mötts av stora protester hos hyresgästerna. Under måndagen tog kommunfullmäktige beslutet om att försäljningen kommer att bli av.

Försäljningen kommer ske genom en idékoncepttävling. Kommunen kommer att söka en aktör som har erfarenhet av centrumutveckling och förvaltning samt utveckling av fastigheter. Själva tävlingen kommer starta efter nyår och fram till dess ska kommunen utreda och sätta upp de exakta tävlingskriterierna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nästa steg är att kommunen bjuder in boende och verksamma till samtal så att alla som vill kan komma med synpunkter, vid två tillfällen den 2 och 7 maj.

 

Annons

Läs även Stort engagemang mot försäljning i Gottsunda
Hyresgäster möter politiker om försäljningsplanerna
Säljplaner skapar oro bland hyresgäster i Uppsala              

Läs ocksåGottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusenEn svartvit bild där en man i kostym står i en folkmassa i ett köpcentrum.

 

 

Annons

 

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

 

Fakta: Mer om försäljningen

•Kommunen tänker sälja Gottsunda centrum, Storvreta centrum och omkring 300 lägenheter som i dag ägs av Uppsala Kommuns Fastighets AB (UKFAB).

•Lägenheterna Gottsunda ligger på Flöjtvägen och Valthornsvägen.

•Rätt köpare i Gottsunda ska tas fram genom en ”idékoncepttävling” där kommunen hoppas hitta en fastighetsägare som vill förvalta och utveckla såväl Gottsunda centrum som bostäderna.

•Beslut om hur tävlingen ska utformas och vilka krav som ska ställas tas av kommunstyrelsen i december.

•Hela processen beräknas ta ungefär två år.

Läs också Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig" Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.