Annons

Klart med nya hyror i Boxholm

Boxholm En hyreshöjning på cirka 0,85 procent väntar för Boxholmshus hyresgäster från 1 april. Det motsvarar ungefär 50 kronor i månaden för en trea på 80 kvadratmeter.

Boxholmshus hade begärt en höjning med 1,2 procent, men får alltså nöja sig med mindre. Uppgörelsen med Hyresgästföreningen innebär att hyran går upp med 7,50 kronor per kvadratmeter och år.

– Det motsvarar ungefär 0,85 procent, säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

Vad innebär det att höjningen inte blir så stor som ni önskat?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är klart att vi vill lägga så mycket som möjligt på reparationer och underhåll. Men det är ju en förhandlingsprocess och det blev ändå en acceptabel nivå.

Förhandlingen gick enligt båda parter snabbt och smärtfritt.

Annons

– Vi blev klara på en förmiddag, säger Fredrik Noaksson.

Läs ocksåSå blir din hyra 2017 i Östergötland

Även Hyresgästföreningens förhandlare Evelin Davidsson tycker att uppgörelsen hamnade på en rimlig nivå.

– Vi har även kommit överens om att träffas lite mer kontinuerligt under året och att börja förhandla tidigare nästa år, för att undvika att höjningen måste tas ut retroaktivt, säger hon.

Annons

Då Boxholmshus redan hunnit skicka ut avierna för nästa kvartal kommer höjningen för dessa tre månader att tas ut under juli-september.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.