HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kontor kan bli lägenheter

Blekinge Fastighetsbolaget Brinova vill satsa på små lägenheter i Karlskrona En bygglovsansökan har lämnats in om att bygga om kontorslokaler på Ölandsgatan till hyreslägenheter.

Trycket på lägenheter är stort i Karlskrona, inte minst saknas små lägenheter. Brinova planerar att bidra med 15 små hyresrätter, både ettor och tvåor, genom att bygga om kontor till bostäder, berättar BLT.

Bygglovsansökan lämnades in i januari men kommunen har ännu inte gett något svar. Det är buller som kan ställa till problem.

Läs ocksåMyndighet: För lite konkurrens när bostäder byggs

– Det är ett litet specialfall kan man säga och ibland måste man titta lite extra. Det är många krav som ska uppfyllas, men vi är väldigt positiva till att folk vill bygga smålägenheter eftersom det är en brist på dem, säger Anders Söderberg, bygglovschef på Karlskrona kommun till BLT.

Martin Wallin, fastighetsansvarig på Brinova, säger till tidningen:

– Så fort vi får ett godkännande från kommunen så börjar vi att göra vid dem. Vi hoppas att vi kan börja i höst.

Läs ocksåVinst från bostadsrätt ska göra hyresrätt billigare
Läs också Östgötarna blir allt fler Svårt att hyra ut Kalmars dyraste lägenheter Förlustaffär bygga på landsbygden i Falkenberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.