Annons

Kontor kan bli lägenheter

Blekinge Fastighetsbolaget Brinova vill satsa på små lägenheter i Karlskrona En bygglovsansökan har lämnats in om att bygga om kontorslokaler på Ölandsgatan till hyreslägenheter.

Trycket på lägenheter är stort i Karlskrona, inte minst saknas små lägenheter. Brinova planerar att bidra med 15 små hyresrätter, både ettor och tvåor, genom att bygga om kontor till bostäder, berättar BLT.

Bygglovsansökan lämnades in i januari men kommunen har ännu inte gett något svar. Det är buller som kan ställa till problem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är ett litet specialfall kan man säga och ibland måste man titta lite extra. Det är många krav som ska uppfyllas, men vi är väldigt positiva till att folk vill bygga smålägenheter eftersom det är en brist på dem, säger Anders Söderberg, bygglovschef på Karlskrona kommun till BLT.

Annons

Martin Wallin, fastighetsansvarig på Brinova, säger till tidningen:

– Så fort vi får ett godkännande från kommunen så börjar vi att göra vid dem. Vi hoppas att vi kan börja i höst.

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.
Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.