HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kontor kan bli lägenheter

Blekinge Fastighetsbolaget Brinova vill satsa på små lägenheter i Karlskrona En bygglovsansökan har lämnats in om att bygga om kontorslokaler på Ölandsgatan till hyreslägenheter.

Trycket på lägenheter är stort i Karlskrona, inte minst saknas små lägenheter. Brinova planerar att bidra med 15 små hyresrätter, både ettor och tvåor, genom att bygga om kontor till bostäder, berättar BLT.

Bygglovsansökan lämnades in i januari men kommunen har ännu inte gett något svar. Det är buller som kan ställa till problem.

Läs ocksåByggandet minskar – trots ett skriande behov

– Det är ett litet specialfall kan man säga och ibland måste man titta lite extra. Det är många krav som ska uppfyllas, men vi är väldigt positiva till att folk vill bygga smålägenheter eftersom det är en brist på dem, säger Anders Söderberg, bygglovschef på Karlskrona kommun till BLT.

Martin Wallin, fastighetsansvarig på Brinova, säger till tidningen:

– Så fort vi får ett godkännande från kommunen så börjar vi att göra vid dem. Vi hoppas att vi kan börja i höst.

Läs ocksåLång kö till små bostäder i Mjölby – nu byggs fler
Läs också Nya hyresrätter på gång i Olofström 160 nya lägenheter ska byggas i Borlänge Nytillskott av lägenheter i Gällivare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.