Annons

Kräver bostadsförmedling i Lund

Lund En offentlig lägenhet har smällts upp på Stortorget i Lund. Här kräver Hyresgästföreningen att en kommunal bostadsförmedling införs i Lund för att underlätta för bostadssökande.

Under tisdagen och onsdagen arrangerar Hyresgästföreningen i Lund en namninsamling för ”en bostadsförmedling för alla.” Föreningen håller också möten med fastighetsägare och lokala politiker i en mobil lägenhet som placerats mitt på Stortorget i Lund.

– En gemensam bostadsförmedling med uppdraget att förmedla alla lediga lägenheter Lund ger många fördelar. För det första så underlättar det sökandet för alla som vill ha en bostad i Lund. Det ger också ett transparent system som stärker rättvisan och minskar risken för diskriminering, säger Bengt Karlsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Lund.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

På tisdag eftermiddag träffar Hyresgästföreningen bland andra representanter för LKF och AF Bostäder. Natten mellan tisdag och onsdag lånas lägenheten ut till två bostadssökande ungdomar i Lund. På onsdagen hålls två politikerträffar. De medverkande politikerna på frukost- och eftermiddagsmötena är Christer Wallin, (M), Anders Almgren, (S), Hanna Gunnarsson (V), Björn Abelson, (S) och Mia Honeth (FP).

Annons
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.