Annons

Kräver sänkt hyra av kritiserad hyresvärd

Malmö 15 000 kronor för en nedgången sexrumslägenhet är inte rimligt, menar Hyresgästföreningen. Samtidigt som både hyresnämnden och miljöförvaltning beslutat om sanktioner mot hyresvärden på Rosenlundsgatan i Malmö kräver nu Hyresgästföreningen sänkt hyra.
Foto: Kristina Wahlgren
Hyresvärden gav med sig och betalade tillbaka depositionen till hyresgästen.

Familjen hyr en sexrumslägenhet på 120 kvadratmeter i det missköta och omskriva hyreshuset på Rosenlundsgatan i Malmö. För lägenheten betalar familjen 15 000 kronor i månaden plus kostnader för varmvatten och uppvärmning. Två förhandlare har genomfört en besiktning av lägenheten och menar att en rimlig hyra snarare är 9 000 kronor än dagens 15 000 kronor. Eftersom hyresvärden inte har återkommit, trots att man skickat ett rekommenderat brev om krav på hyressänkning, vänder sig hyresgästerna med hjälp av Hyresgästföreningen nu till hyresnämnden.

– Ser man till Malmömodellen ligger hyran väldigt högt i dag. Det har egentligen inte med bristerna i sig att göra utan handlar mer om lägenheten i stort, säger Sara Wallmark, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hem & Hyra har vid ett flertal tillfällen skrivit om huset på Rosenlundsgatan på Sofielund, intill Seved i Malmö. Enligt ett beslut från miljöförvaltningen hotas hyresvärden med vite på sammanlagt 200 000 kronor om han inte åtgärdar en lång rad brister, de flesta fuktrelaterade. Samtidigt har hyresnämnden beslutat om åtgärdsföreläggande för att tvinga hyresvärden att bland annat ordna så att fönster går att öppna.

Hem & Hyra har försökt nå hyresvärden Dragan Davidovic.

Annons
Läs också Riskerar vite på 200 000 kronor efter vanskötsel Efter långdragen konflikt - värden måste åtgärda brister 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Västsvenska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.