HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kritik mot elektroniska nycklar

Karlskrona Hyresgäster i Karlskrona är kritiska till att portlåsen bytts med kort varsel. Nu ska boende få komma med synpunkter, skriver Blekinge läns tidning.

Enligt uppgifter till Blekinge läns tidning är flera hyresgäster upprörda över det nya låssystemet i Karlskronahems hus vid Ronnebygatan.

I förra veckan byttes portlåsen med portkod ut mot brickor eller taggar som hyresgästerna ska använda för att ta sig in i hyreshuset. Taggen fungerar som en elektronisk nyckel och är personlig. Porten är alltid låst.

Läs ocksåHär söker 7 000 bostad - nu blir butiker nya hemHyreshus i Karlskrona och Mattias Åkesson

Kritiken handlar om att det är svårare att ta emot gäster och spontanbesök eftersom hyresgästerna behöver komma till entrédörren för att släppa in besökare. Boende ställer sig frågande till hur de ska ta emot besök om de har svårt att gå eller är sjuka och förhindrade att ta sig till porten.

Annons

– Det har varit en del problem med skadegörelse och inbrott. Bytet är ett sätt att öka skyddet och tryggheten, säger Peter Rasmusen, servicechef på Karlskronahem, till Blekinge läns tidning.

Hyresgästerna fick brev om förändringen kort innan portkoden togs bort men ett nytt brev ska sändas ut och bostadsbolaget ska samla in synpunkter från de boende, för att titta på olika lösningar. 

Annons
Läs ocksåEdit i Karlskrona fixade coronasäker städning
Läs också Från tak till kök – på fem år Två procent i hyreshöjning hos Karlskronahem – och bredband Studenter i Karlskrona vill dela mer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.