HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kritik mot fri hyressättning även i Karlstad

Värmland Liksom Örebrobostäders vd Ulf Rohlén, tror inte heller hyresvärdar i Karlstad på fri hyressättning i nybyggnation.
Foto: Anna Rytterbrant

Det är tidningen Nya Wermlands-tidningen (NWT) som intervjuat hyresvärdar i Karlstad om hur de ser på förslaget i januariöverenskommelsen att införa fri hyressättning i nybyggda lägenheter.

– Jag tycker att det är komplett vansinne. Det är riktigt irriterande ju mer jag hör det diskuteras och det tyder på stor okunskap. Det leder till segregation i samhället och det är något vi ska motverka inte medverka till. Det borde alla som har rösträtt känna av, säger Janne Gustafsson som är vd för Karlstadhus till tidningen NWT.

Läs också"Fri hyressättning på nybyggt är ett slagträ som inte påverkar"

Tidningen har även intervjuat den kommunala hyresvärden Karlstad bostads kommunikatör Madelene Danielsson-Gustavsson. Hon säger till NWT att fri hyressättning i nybyggt inte kommer göra någon skillnad i Karlstad.
– Vår bedömning är att hyrorna är i den nivån redan nu så det gör ingen skillnad med fri hyressättning. Inte i Karlstad i varje fall, säger hon till tidningen.

Anders Eriksson som är gruppchef på Hyresgästföreningen i Karlstad kallar januariavtalets förslag för ett hafsverk, men varnar för att ett genomförande av förslaget kan komma att få konsekvenser senare.
– Det är ett första steg mot marknadshyror fullt ut, säger han till NWT.

Hem & Hyra har tidigare skrivit att Örebrobostäders vd Ulf Rohlén anser att smärtgränsen för nybyggnadshyror redan är nådd.

Läs också"Fri hyressättning ger inte nybygge"

Hyresgästföreningen har ansökt om demonstrationstillstånd för att få demonstrera mot förslaget när Socialdemokraterna håller sin kongress i Örebro i mars.

Läs också Hyresgästföreningen demonstrerar mot Socialdemokraterna Anklagades för vanvård - får bo kvar Hyresgästföreningen startar namninsamling mot KKB:s utförsäljning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.