HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Landskronavärd säger upp hyresgästerna

Landskrona Ett hyreshus i Landskrona city ska byggas om till affärslokaler. Tre hyresgäster vill inte flytta, men hyresnämnden i Malmö ger värden rätt att säga upp även dem.

Fastighetsägaren Tornet ska göra om ett stort antal lägenheter på Borgmästargatan och Järnvägsgatan i Landskrona till affärslokaler. Ett tjugotal av hyresgästerna sa nej till att flytta och Tornet ansökte till hyresnämnden i Malmö om att få säga upp dem (läs tidigare artikel).

Ombyggnaden ska påbörjas i början av november och in i det sista motsatte sig tre hyresgäster en flytt, men även de blir nu uppsagda.
Hyresgästerna har erbjudits ersättningslägenheter i samma storlek och prisklass som deras tidigare lägenheter och hyresnämnden menar att alternativen är godtagbara. Därmed ser nämnden inga skäl att säga nej.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp
Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Vägrade öppna dörren för hantverkarna – därför kan kvinnan förlora sitt hem Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.