HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lekande katt stör granne

Kristianstad Grannens tidiga morgonrutin, en lekande katt och dålig isolering. Det är några av orsakerna till att hyresgästen i Kristianstad nu vänder sig till hyresnämnden för att få hjälp.
Foto: Gry Ellebjerg
En katts jagande och lekande inomhus stör en hyresgäst i Kristianstad.

Hyresgästen har bott i sin tvåa i 27 år och blir störd av grannarna som bor ovanpå hens lägenhet. Enligt hyresgästen går grannarna upp klockan fyra varje morgon och gör då olika ljud. Bland annat förekommer stampljud som upphör vid 6:30 tiden när de lämnar bostaden.

Hyresgästen är speciellt frustrerad över den katt som springer fram och tillbaka i rummet ovanför hens sovrum. Hyresgästen beskriver det som att katten leker och jagar. Enligt hyresgästen har huset trägolv och ingen isolering.

Läs ocksåEnergilagring i vätgas testas i miljonprogramshus

Problemet har tagits upp med förra hyresvärden. Då tystade grannarna i fyra veckor. Därefter ska de ha börjat igen. Fastigheten har fått ny ägare och enligt hyresgästen gav den nya värden tipset att hen skulle gå och lägga sig tidigare.

I ansökan till hyresnämnden skriver hyresgästen: ”Jag skall inte behöva flytta eller gå med på detta liv. Har bott här i 27 år, och skall inte behöva flytta för att hyresvärden inte kan säga ifrån.” Nu inväntar hyresnämnden yttrande från värden.

Läs också Betalade inte hyra på nästan ett år – sägs upp Inneboende tvingas betala nästan hela hyran själv Fel part skulle betala - ingen upptäckte fel i dom Falun bygger nytt för studenter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.