Annons

Lidingöhem köper hus av Blomsterfonden

Lidingö I dag, torsdag, tar Lidingöhem över Blomsterfondens fastighet på Dannemansvägen.– Det känns bra att inte bara sälja, utan också kunna köpa fastigheter när tillfälle bjuds, säger Björn Samuelsson, ordförande i Lidingöhem.

För 27 miljoner kronor köper Lidingöhem den tre våningar höga fastigheten med 37 lägenheter, varav merparten är tvåor.

– Vi fick ett pris under marknadsvärdet, men Blomsterfonden ville sälja just till oss. På deras informationsmöte för de boende, där de flesta är äldre tanter, lär beskedet ha mottagits väldigt positivt, säger Björn Samuelsson och fortsätter:

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi kommer att göra stambyte och rusta upp tvättstugan, något som inte leder till höjd hyra. Sedan får de boende välja om de även vill ha en höjd standard, säger Samuelsson.
Huset ligger idylliskt, i ett villaområde. I köpet ingår också en grannfastighet med byggrätt.

– Men bristen på parkeringar gör att det nog passar bättre för exempelvis ett gruppboende än för vanliga lägenheter. Så sannolikt överlåter vi den tomten till stan.

Annons
Läs också Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.