Annons

Matar fåglar på balkongen – måste flytta

Tranås En kvinna i Tranås har två gånger tidigare vunnit i hovrätten. Men den här gången blev det motvind. Hon måste flytta sedan hennes fågelmatning skapar omfattande problem.

Konflikten kring fåglarna har pågått under flera år. Grannarna började protestera mot att kvinnan, som bor högst upp i hyreshuset, genom sin matning lockade till sig måsar, kajor och småfåglar. I mängder. De flockades på kvinnans balkong och på hustaket och grannarna klagade på oväsen, fågelbajs och matrester.

Redan 2008 var tvisten om fåglarna upp i hovrätten. Kvinnan vann och hade rätt att bo kvar. Hösten 2010 beslutade miljönämnden i Tranås att förbjuda kvinnan att mata fåglar.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Under 2012 blev det en ny runda upp till hovrätten. Även denna gång vann hon sedan hovrätten inte ansåg att det fanns tillräckliga bevis för att det var hon som låg bakom matningen.

Annons

Förra året vände sig hyresvärden ånyo till hyresnämnden med samma problem. I december beslutade hyresnämnden att kvinnan måste flytta. Kvinnan överklagade. Den här gången anser hovrätten att bevisningen håller. Hennes överklagan avslås.

”Av utredningen i målet är det visat att NN genom att mata fåglar från sin balkong har utsatt övriga hyresgäster för störningar av en sådan omfattning att de inte skäligen bör tålas”, skriver hovrätten i sin bedömning.

Annons
Läs ocksåMåsattacker inte skäl nog – hyresvärden får bygga takterrass
Läs också Inga bevis för fågelmatning – får bo kvar Fåglarna stör sömnen Fåglar skapar konflikt i Tranås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.