Annons

Miljonminus igen för region Aros-Gävle

Gävleborg 2016 blev ännu ett förlustår för region Aros-Gävle, Gävleborgs, Uppsala och Västmanlands län. Bokslutet visar på ett minus på 1,1 miljoner kronor. Förhoppningen var att regionen, som visat minusresultat de senaste tre åren, skulle kunnat vända trenden men sparåtgärderna har inte räckt till.

Regionordförande Torbjörn Rönnkvist pekar på två orsaker till att regionen istället för en budgeterad vinst på drygt 700 000 kronor gjorde en förlust med 1,1 miljoner kronor:

– Vi har tappat medlemmar och vi har inte lyckats med det sparpaket vi satt upp. Vi har minskat rese- och portokostnaderna men det har inte räckt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Flytten av Gävlekontoret har kostat 850 000 kronor. It-installationer och möbelinköp har varit de största kostnaderna. I längden kommer kontorskostnaderna att minska då hyran av det nya kontoret är lägre än på den gamla adressen, men det hjälpte inte upp fjolårets ekonomi.

Den höjda medlemsavgiften som gäller från januari i år kommer att ge 2,2 miljoner i ökade intäkter men det räcker inte menar Torbjörn Rönnkvist:

Annons

– Nej, vi måste fortsätta spara också för i år måste vi göra plus så att vi återigen klarar treårsmålet.

Läs ocksåDärför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet

Treårsmålet innebär att regionen inte ska ha varken över- eller underskott under en treårsperiod. 2013-2015 blev resultatet minus 1,9 miljoner kronor. 2015 gick regionen back med 2 miljoner kronor.

 

Annons

 

Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

 

Läs också Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.