Annons

Miljonminus igen för region Aros-Gävle

Gävleborg 2016 blev ännu ett förlustår för region Aros-Gävle, Gävleborgs, Uppsala och Västmanlands län. Bokslutet visar på ett minus på 1,1 miljoner kronor. Förhoppningen var att regionen, som visat minusresultat de senaste tre åren, skulle kunnat vända trenden men sparåtgärderna har inte räckt till.

Regionordförande Torbjörn Rönnkvist pekar på två orsaker till att regionen istället för en budgeterad vinst på drygt 700 000 kronor gjorde en förlust med 1,1 miljoner kronor:

– Vi har tappat medlemmar och vi har inte lyckats med det sparpaket vi satt upp. Vi har minskat rese- och portokostnaderna men det har inte räckt.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Flytten av Gävlekontoret har kostat 850 000 kronor. It-installationer och möbelinköp har varit de största kostnaderna. I längden kommer kontorskostnaderna att minska då hyran av det nya kontoret är lägre än på den gamla adressen, men det hjälpte inte upp fjolårets ekonomi.

Den höjda medlemsavgiften som gäller från januari i år kommer att ge 2,2 miljoner i ökade intäkter men det räcker inte menar Torbjörn Rönnkvist:

Annons

– Nej, vi måste fortsätta spara också för i år måste vi göra plus så att vi återigen klarar treårsmålet.

Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

Treårsmålet innebär att regionen inte ska ha varken över- eller underskott under en treårsperiod. 2013-2015 blev resultatet minus 1,9 miljoner kronor. 2015 gick regionen back med 2 miljoner kronor.

 

Annons

 

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

 

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Efter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst” Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.