HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Miljonminus igen för region Aros-Gävle

Gävleborg 2016 blev ännu ett förlustår för region Aros-Gävle, Gävleborgs, Uppsala och Västmanlands län. Bokslutet visar på ett minus på 1,1 miljoner kronor. Förhoppningen var att regionen, som visat minusresultat de senaste tre åren, skulle kunnat vända trenden men sparåtgärderna har inte räckt till.

Regionordförande Torbjörn Rönnkvist pekar på två orsaker till att regionen istället för en budgeterad vinst på drygt 700 000 kronor gjorde en förlust med 1,1 miljoner kronor:

– Vi har tappat medlemmar och vi har inte lyckats med det sparpaket vi satt upp. Vi har minskat rese- och portokostnaderna men det har inte räckt.

Läs ocksåVill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris"Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, vill se en fond för hyresgäster med ekonomiska problem. Bostadsminister Andreas Carlson (KD) anser att man redan gör mycket för personer med ekonomiska problem.

Flytten av Gävlekontoret har kostat 850 000 kronor. It-installationer och möbelinköp har varit de största kostnaderna. I längden kommer kontorskostnaderna att minska då hyran av det nya kontoret är lägre än på den gamla adressen, men det hjälpte inte upp fjolårets ekonomi.

Den höjda medlemsavgiften som gäller från januari i år kommer att ge 2,2 miljoner i ökade intäkter men det räcker inte menar Torbjörn Rönnkvist:

Annons

– Nej, vi måste fortsätta spara också för i år måste vi göra plus så att vi återigen klarar treårsmålet.

Läs ocksåFastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärerEn man i 50-årsåldern sittandes i en soffa.

Treårsmålet innebär att regionen inte ska ha varken över- eller underskott under en treårsperiod. 2013-2015 blev resultatet minus 1,9 miljoner kronor. 2015 gick regionen back med 2 miljoner kronor.

 

Annons

 

Läs också”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

 

Läs också Förslaget om att stoppa skatteplanering försvann Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.