Annons

Tidig julklapp i Tingsryd – hyran höjs inte

Tingsryd Hyresgästerna hos Tingsrydsbostäder får sin julklapp redan nu. Hyran höjs inte alls nästa år.
Hyresgästerna hos Tingsrydsbostäder slipper hyreshöjning nästa år.

Hyresförhandlingar om nästa års hyra pågår för fullt runt om i Kronoberg mellan Hyresgästföreningen och bostadsbolagen. Inte minst Växjöbostäder vill chockhöja hyran med sju procent. Men i Tingsryd har det kommunala bostadsbolaget kommit fram till att i år behövs inga förhandlingar.

– Vi har gjort ett väldigt bra år i år resultatmässigt. Det är stabilt med underhåll, räntorna är låga, vi har haft gynnsamma utomhustemperaturer. Vi har haft ett bra år och det tycker vi ska gagna även hyresgästerna så därför har vi beslutat att inte höja hyran nästa år, berättar Victoria Magnesson, vd för Tingsrydsbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad tror du hyresgästerna säger om detta?

Annons

– Jag hoppas så klart att de är nöjda. Vi tycker att hyran ska man höja när det är motiverat. Någon gång ska det komma hyresgästerna till gagn när det är gynnsamma omständigheter, säger Victoria Magnesson.

Lida Zezovska, hyresförhandlare hos Hyresgästföreningen, var redo för en förhandlingsomgång när hon kontaktades av Tingsrydsbostäder.

Läs ocksåDuktiga på att energispara i Tingsryd

– Det här är verkligen en tidig julklapp till hyresgästerna, säger Lida Zezovska och fortsätter:

Annons

– Tingsrydsbostäder har jobbat på bra. De har haft en omorganisation och fått till effektiviseringar. Vi har haft både goda relationer och dialoger. Jag ser att Tingsrydsbostäder sett till både bolagets bästa och hyresgästernas bästa. Jag tänker även att Tingsrydsbostäder är som vilket annat bolag som helst. De har byggt nytt, de har underhållit och renoverat. Jag ser att det finns en möjlighet till måttliga hyresjusteringar inför nästa år även hos andra bolag,

Läs också Växjöbostäder vill höja hyran med sju procent Växjöbostäder vill höja hyran drygt tre procent Stor skillnad i kronor i årets hyra - vi har siffrorna för Småland och Blekinge Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.