Annons

Ny mötesplats slog upp portarna

Linköping En mötesplats som samtidigt ger flera unga Skäggetorpsbor arbetslivserfarenhet. Ett nytt kafé har öppnats av hyresgäster som jobbar ideellt på Skattegården 33.
Foto: Jenny Knutsson
,

När en grupp killar kom med idén att starta kaféverksamhet hade de ingen aning om att det varit det tidigare i samma lokaler, inom ramen för ett projekt som Hyresgästföreningen och hyresvärden Stångåstaden driver tillsammans.

– Det här blir ett ställe där de unga kan vara och det känns ännu viktigare nu när allaktivitetshuset har brunnit ner, säger fritidsledaren Hamma Mohammedian.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han arbetade tidigare i allaktivitetshuset, som förstördes i en häftig brand för en dryg vecka sedan. Nu kommer en stor del av hans arbetstid i stället att vara i kaféet. Där kommer dessutom sex unga Skäggetorpsbor att arbeta på ideell basis.

– De får inte lön, men de får arbetslivserfarenhet som kan göra det lättare för dem att få jobb på riktigt sedan, säger Hamma Mohammedian.

Annons

Ett annat syfte är att skapa en mötesplats för alla åldrar, alla är lika välkomna, betonar han.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

– Vi hoppas att unga och gamla ska kunna umgås och lära känna varandra här.

En av de som fått jobb är Ajer Mohammedian. När Hem & Hyra hälsar på i samband med invigningen är han upptagen med att lägga pålägg på smörgåsar.

– Vi har fått vara med och göra i ordning här. Satt upp tapet och så, säger han.

Annons
Läs ocksåDe kämpar i motvind för att bli fler

Tanken är att hålla öppet tre vardagkvällar i veckan.

– Men med tanke på det som har hänt här i Skäggetorp och att ungdomarna inte har någon annanstans att vara nu så ska jag kolla med Stångåstaden och Hyresgästföreningen som har hand om lokalen om vi kan ha öppet mer, säger Hamma Mohammedian.

Läs också Områden kan strykas från lista 25 000 steg för ett tryggare Ryd Allt färre brott i utsatta områden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.