Annons

Nynäshamnsbostäder vill höja hyran i attraktiva områden

Nynäshamn Läget och hur attraktivt ett område är ska påverka hyran mer än idag. Det anser Fredrik Luiga, vd på Nynäshamnsbostäder som vill införa ett nytt hyressättningssystem. Men först väntar diskussioner med Hyresgästföreningen.

Men innan diskussioner om det nya sättet att bestämma hyran kan påbörjas måste årets hyresförhandlingar slutföras.  Nynäshamnsbostäder och Hyresgästföreningen region Stockholm är inte överens och Hyresmarknadskommittén ska nu försöka medla mellan parterna.

När hyresförhandlingarna är klara kommer Fredrik Luiga att ta upp en diskussion med Hyresgästföreningen om ett nytt sätt att bestämma hyran. Ett hyressättningssystem som liknar den så kallade Stockholmsmodellen som håller på att införas i Stockholm stad.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
– Jag tycker att läget ska spela en större roll, men även hur attraktiva områdena är, då mätt i hur många som har anmält att de vill hyra en lägenhet i olika områden, säger Fredrik Luiga.
 
Men någon marknadshyra är det inte tal om enligt Fredrik Luiga.
– Nej, vi vill bara låta attraktionskraften och läget påverka hyran lite mer än idag, säger han.
 
Vilka av bolagets 2 700 lägenheter som kan räkna med högre eller lägre hyra kan han inte säga.
–Vi kommer att gå igenom alla lägenheter och se hur det ser ut, säger Fredrik Luiga.

Annons
Läs också Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag Per krävs på skyhög hyreshöjning och 90 000 i retroaktiv hyra: "Har inte råd" Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.