Annons

Nytt försök att kasta ut hyresgäst efter yxattack

Simrishamn Mannen dömdes i tingsrätten för att ha huggit sönder grannarnas dörr med en yxa. Nu vill hyresvärden ha hjälp med att kasta ut honom från hyreshuset i Simrishamns kommun.
Foto: Polisen

Polisen dokumenterade märken av hugg i grannarnas dörr och hittade en yxa strax intill. Familjen som bodde där hade ringt 112 när någon började banka på dörren. 64-åringen berättade för polisen att han ville kasta ut “muslimerna” ur huset men tog sedan tillbaka uppgifterna.

64-åringen dömdes i tingsrätten i början av året, villkorligt till dagsböter för ofredande och skadegörelse men mot sitt nekande. Den drabbade barnfamiljen kommer från Syrien och polisen utredde händelsen som ett hatbrott, vilket innebär att attacken skulle ha motiverats av familjens etnicitet. Men tingsrätten ansåg inte att den delen gick att bevisa. Domen har överklagats av båda sidor och tas upp i hovrätten senare under hösten

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Yxattacken skedde våren 2016 på en mindre ort i Simrishamns kommun men först nu har fastighetsägarens uppsägning kommit in till hyresnämnden på ett korrekt sätt. Det första försöket avisades på grund av en teknikalitet.

Annons

Enligt värdens ansökan motiveras den med “den synnerligen allvarliga händelse” som mannen gjort sig skyldig till enligt den tidigare tingsrättsdomen. Yxattacken beskrivs rent formellt som en störning som påverkat grannarna i huset.

64-åringen menar att han är oskyldig. Han är medlem i hyresgästföreningen och får juridisk hjälp med målet i hyresnämnden.

Läs ocksåStörande fågelljud gick till rätten – nu är de kvittEn tvådelad bild som visar färgglad fågel och ett fönster med texten "hyres- och arrendenämnd".

Juristen Mats Lindahl menar att nämnden bör avvakta med beslut gällande uppsägningen tills rättsprocessen om yxattacken är avgjord i hovrätten.

Annons

Hem & Hyra har sökt hyresvärden men utan resultat.

Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Totalförstörd lägenhet spred extrem stank – hyresgäst lagade mat i badrummet Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.