Annons

Nytt kvarter invigt i Vallastaden

Linköping Nya studentbostäder, hyreslägenheter och kontor. Allt ryms i det nya torgkvarteret som fastighetstrion Stångåstaden, Studentbostäder och Sankt Kors invigde i Vallastaden i dag.

Traditionella bandklippningar har blivit sällsynta vid nya bostadsprojekt. Så var även fallet när det nya torgkvarteret invigdes i dag i Linköping. Kommunalrådet Kristina Edlund (S) svingade en sked mot ett jättelikt chokladägg. Inuti fanns tre pusselbitar som tillsammans visade namnen på de tre kommunala byggherrarna, Stångåstaden, Studentbostäder och Sankt Kors.

— Det här är ett stort och spännande kvarter där vi blandar både studentbostäder, hyreslägenheter och kontor, förklarar Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det nya kvarteret består av flera huskroppar med totalt 183 studentlägenheter, 31 hyreslägenheter och olika lokaler för kontor och butiker. Bland annat ska Stångåstaden och Studentbostäder öppna ett gemensamt kontor här med en lounge som ska drivas tillsammans med en restaurang.

— Det här kommer att bli vårt kontor i Vallastaden och det är framförallt riktat mot studenter och de andra som bor här i området. I loungen kommer man kunna sitta och äta eller plugga, förklarar Fredrik Törnqvist.

Annons

Torgkvarteret utgör en del av den kommande bo- och samhällsmässan i Vallastaden som öppnar den 2 september, där Stångåstaden kommer att ordna sex olika hemutställningar. Ett av utställningsobjekten i kvarteret är de så kallade Vallavåningarna, ett nytt koncept för kollektivt studentboende där 15 personer delar bostad.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

— Vi ser fram mot att visa upp Vallavåningarna på mässan, det blir en helt ny typ av studentboende, säger Thomas Lilja, affärsområdeschef på Studentbostäder.

Samtidigt som invigningen skedde pågick inflyttningen för fullt till det nya kvarteret. En av de första att komma på plats var studenten Marcus Lång, som flyttar in i en etta på 21 kvadratmeter.

— Det känns bra, det är kul att flytta in till något som är helt nytt och fräscht. Läget är också väldigt bra, universitetet ligger precis intill. Hyran är väl det som inte är så bra, jag får betala cirka 5500 kronor, så det är lite mastigt, säger han.

Annons
Läs ocksåSå vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt

Var det svårt att få tag i lägenheten?

— Nej, det tog väl en-två veckor så jag tycker att det gick ganska snabbt.

Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den Anklagade grannen för olaglig tvätt - nu måste 77-åringen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.