Annons

Politiskt bråk om Nynäshamnsbostäders nya vd

Nynäshamn Nynäshamnsbostäders vd Greger Nilsson slutar den 31 maj. Nu hävdar styrelseledamöter i bolaget att tillsättandet av den tillförordnade vd:n Sanja Batjlan inte har gått rätt till.

Bakgrunden är att bostadsbolagets styrelse kallades till ett informationsmöte den 15 april där det meddelades att Greger Nilsson slutar. Enligt Tommy Söderblom, (S) och styrelsens ordförande, utvecklades mötet till ett styrelsemöte där protokoll fördes.

På mötet föreslog Tommy Söderblom att Nynäshamnsbostäders administrativa chef Sanja Batjlan skulle bli tillförordnad vd.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi måste ha en tillförordnad vd när Greger slutar om en månad och alla var med på beslutet, hävdar han.

I dag är Agneta Tjärnhammar, (M) och ledamot i Nynäshamnsbostäders styrelse kritisk till hur tillsättandet gick till. 

Annons

– Vi i styrelsen har inte fått någon information innan mötet om att det ska tas beslut om en tillförordnad vd på mötet. Deras agerande strider mot aktiebolagslagen och bolagsordningen, hävdar hon.

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Hon ifrågasätter också om det inte kan bli tal om en jävssituation med Sanja Batljan som vd.

– Hon är ju gift med Ilija Batjlan som är vice vd i Rikshem som vill expandera. Vad händer om Rikshem vill köpa lägenheter av Nynäshamnsbostäder, säger hon.

Men Tommy Söderblom tycker den uppmålade potentiella jävsituationen är långsökt.

Annons
Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

– Vi har kollat det med våra advokater och det är inga problem med att hon är tf vd, säger han.

Efter att Agneta Tjärnhammar krävt att ett extra styrelsemöte ska hållas har Tommy Söderblom kallat till ett nytt möte på måndag. En punkt är tillsättandet av tf vd.

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Tord och Yvonne blev sjuka i mögellägenheten – får 42 000 av värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.