Annons

Positiv utveckling på Rosengård i Malmö

Malmö De senaste tio åren har utvecklingen i stadsdelen Rosengård varit positiv. Det visar en rapport som bland andra fastighetsägare och Malmö stad står bakom.

Det är Rosengårdsbornas grad av sysselsättning, köpkraft och kompetens som enligt rapporten tydligt går framåt. Rapporten är baserad på både statistik och djupintervjuer med invånarna i stadsdelen.

Robin Svensén, konsult på Tyréns som tagit fram rapporten, säger att det positiva resultatet överträffade hans förväntningar och den bild som förmedlas av Rosengård i media.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Under 2000-talet har sysselsättningen på Rosengård ökat mer än i någon annan stadsdel i Malmö. Samtidigt konstaterar rapporten att det fortfarande är hög andel arbetslösa och att lönenivåerna ligger lägre än i övriga Malmö. Rapporten menar också att den negativa bilden av Rosengård är oförtjänt och att den bilden också försvårar utvecklingen. Bland annat har bostadspriserna påverkats negativt.

– Det finns många utmaningar i Rosengård, men i vårt möte med boende och företrädare för företag och organistation är det tydligt att det finns en stark tro på framtiden och en vilja att förändra områdets rykte, säger Madeleine Eneskjöld, beteendevetare på Tyréns.

Annons
Läs också Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa” Ingen tvångsförvaltning i skandalhuset Kinesiska muren - men banken kräver 28 miljoner Vaktmästaren höggs ner på gatan - allt filmades av polisen MKB sålde 1 660 hyresrätter - här hamnade pengarna Dömd knarkhandlare får bo kvar efter räknemiss

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.