HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Positiv utveckling på Rosengård i Malmö

Malmö De senaste tio åren har utvecklingen i stadsdelen Rosengård varit positiv. Det visar en rapport som bland andra fastighetsägare och Malmö stad står bakom.

Det är Rosengårdsbornas grad av sysselsättning, köpkraft och kompetens som enligt rapporten tydligt går framåt. Rapporten är baserad på både statistik och djupintervjuer med invånarna i stadsdelen.

Robin Svensén, konsult på Tyréns som tagit fram rapporten, säger att det positiva resultatet överträffade hans förväntningar och den bild som förmedlas av Rosengård i media.

Annons
Läs ocksåVaktmästaren höggs ner på gatan - allt filmades av polisen

Under 2000-talet har sysselsättningen på Rosengård ökat mer än i någon annan stadsdel i Malmö. Samtidigt konstaterar rapporten att det fortfarande är hög andel arbetslösa och att lönenivåerna ligger lägre än i övriga Malmö. Rapporten menar också att den negativa bilden av Rosengård är oförtjänt och att den bilden också försvårar utvecklingen. Bland annat har bostadspriserna påverkats negativt.

– Det finns många utmaningar i Rosengård, men i vårt möte med boende och företrädare för företag och organistation är det tydligt att det finns en stark tro på framtiden och en vilja att förändra områdets rykte, säger Madeleine Eneskjöld, beteendevetare på Tyréns.

Annons
Läs också MKB sålde 1 660 hyresrätter - här hamnade pengarna Dömd knarkhandlare får bo kvar efter räknemiss Bostäder i fokus på Malmedalen Polisen betalar ersättning för inslagen dörr

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.