Annons

Revisorskritik mot Gamla Byn

Avesta Gamla Byn får stark kritik av kommunens revisorer. Bland annat saknas verksamhetsplan och underhållsplaner, påpekar revisorerna i en rapport.

Revisorerna har granskat alla kommunens bolag och bostadsföretaget får alltså kritik på flera punkter:

  • Det saknas styrdokument för bolaget.
  • Bolaget har inga av styrelsen beslutade underhållsplaner.
  • Arbetet med de underhållsplaner som finns sker inte på ett systematiskt sätt.
  • Det saknas en strukturerad verkställighetsuppföljning. Styrelsebeslut har inte verkställt och först i efterhand har budgetöverskridanden rapporterats tillbaka till styrelsen.

Revisorerna skriver i sin sammanfattande bedömning att det finns ”brister gällande såväl ledning och styrning av företaget” i dag och att styrelsen inte haft ”en tillräckligt välfungerande intern kontroll i bolaget”.

Annons

Vd Jan Näslund har till revisorerna framhållit att ett aktivt förbättringsarbete pågår inom bolaget och revisorerna skriver att de ”anser det därför vara av största vikt att styrelse och ledning prioriterar detta arbete”.

Revisorernas rapport föredrogs vid det senaste fullmäktigemötet i Avesta kommun.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Revisorerna: Ge inte styrelsen ansvarsfrihet Husen i Krylbo: Förra ägarna har gått under jorden – svek löfte Bostadstopparna i Vingåker och Nykvarn tjänar mest per lägenhet Chockhöjd hyra för flera tusen hyresgäster Oväntat stöd hjälper Avesta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.