Annons

Ronnebybor får tillbaka 158 000 kronor på hyran

Ronneby Hyresgästerna i 78 lägenheter i Ronneby fick höjd hyra trots att värden först borde ha förhandlat med Hyresgästföreningen. Nu får 24 medlemmar i föreningen tillbaka 158 000 kronor från värden som kompensation.
Det var i början av 2009 som fastighetsägaren, Måstad Fastigheter AB, beslutade att höja hyrorna för 78 lägenheter i Ronneby. Men man förhandlade inte höjningen med Hyresgästföreningen, trots att bolaget har skrivit på en så kallad förhandlingsordning där man lovar att göra just det. Hyreshöjningarna innebar således ett brott mot förhandlingsordningen.
 
Sedan Hyresgästföreningen fick kännedom om avtalsbrottet har man drivit ärendet för sina medlemmars räkning, sammanlagt 24 av de berörda hyresgästerna. Och nu står det klart att dessa retroaktivt får tillbaka totalt 158 315 kronor – den del av hyran som motsvarar hyreshöjningen, samt viss ränta på beloppet.
 
Återbetalningen sker i form av reducerad hyra. Resterande 54 hyresgäster får däremot inga pengar tillbaka.
 
Husen som berörs ligger på Glasbacken, Hagagatan, Karlskronagatan, Karlstorpsgatan, Kungsgatan, Rosengatan, Stenbocksvägen, Strandgatan och Tingsgatan i Ronneby.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Lagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.