Annons

Skänningevärd får mer tid

Mjölby Ännu har inga synbara åtgärder vidtagits på Follingegatan 34 i Skänninge. Nu kräver Hyresgästföreningen att fastighetsägaren presenterar en tidsplan.

I november beslutade Mjölby kommuns byggnadskontor att husets utvändiga entréplan och trappor inte får användas eftersom de bedöms vara en säkerhetsrisk. Hyresgästen på andra våningen tvingades flytta och Hyresgästföreningen begärde att hyresnämnden skulle besluta om tvångsförvaltning.

Men hyresvärden, Thomas Gruber, fick några veckor på sig att lämna in en åtgärdsplan, vilket han också gjorde i tid. Ärendet förklarades därför vilande till den 19 mars i väntan på att renoveringen skulle komma i gång.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

På tisdagen besökte personal från Hyresgästföreningen fastigheten.

– Man kunde då konstatera att inga åtgärder utförts på de yttre delarna av huset. Därför kan vi inte släppa ärendet ännu, säger Ingrid Buskas, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons

I en skrivelse till hyresnämnden föreslår hon att ärendet ska läggas vilande ytterligare en tid och att Thomas Gruber ska åläggas att ta fram en tidsplan för åtgärderna.

Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

– Det kan vara så att en eventuell bygglovsansökan och samråd tar tid. Men vi har inte hur långt tålamod som helst. Senast till sommaren bör arbetena vara klara, anser Ingrid Buskas.

Om hyresnämnden beslutar att kräva en tidsplan från fastighetsägaren och den inte skulle följas tänker Hyresgästföreningen hålla fast vid kravet på tvångsförvaltning.

Annons

– Men vi tror inte att det ska behöva gå så långt. Det ligger ju ändå i fastighetsägarens intresse att få ordning på det här så att han kan hyra ut lägenheterna och få in hyresintäkter, säger Ingrid Buskas.

Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

Läs mer här:
Tidsfrist för kritiserad hyresvärd i Skänninge
Ingen tvångsförvaltning av hyreshus i Skänninge
Hyresgästföreningen kräver tvångsförvaltning i Skänninge

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.