Annons

Slängde möbler från balkongen och anklagas för ofredande – så kan mannen tvingas ut

Skurup Det luktar från lägenheten, en granne har polisanmält honom för ofredande och mannen har dessutom kastat ut möbler från balkongen. Nu har hyresvärden tröttnat. LÄS OCKSÅ: Då kan du bli uppsagd.
Mannen i Skurup har stört sina grannar så mycket att han nu kan tvingas lämna sitt hem
Foto: Anders Paulsson/montage

Grannar till mannen har flera gånger vänt sig till hyresvärden med klagomål och anklagelser om olika störningar. Mannen bankar på dörrar och är allmänt aggressiv, menar grannarna i hyreshuset i skånska Skurup.

Vid något tillfälle ska mannen ha försökt tränga sig in i en lägenhet och en annan gång ska han ha kastat ut möbler från sin balkong.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Hyresvärden har skickat varningsbrev till mannen. I brevet påpekade värden bland annat att mannen ”vid upprepade tillfällen stört boendemiljön” och att han gjort närmanden mot andra i huset ”som upplevts som mycket obehagliga”. Och om han inte bättrade sig skulle han omedelbart sägas upp.

Annons

Varningsbrevet hjälpte inte

Men det har inte hjälpt. Problemen har fortsatt. En granne har dessutom polisanmält mannen för ofredande. Enligt anmälan ska han ha skickat brev och knackat på hos henne. Och vägrat att sluta med sina närmanden trots att han blev tillsagd.

Hyresvärden misstänker dessutom att mannen vanvårdar sin lägenhet eftersom det luktar därifrån. Men värden har inte lyckats få tillträde till lägenheten.

Läs ocksåKompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen

Allt sammantaget gör att hyresvärden nu vill slänga ut mannen. Han har bott i lägenheten i centrala Skurup i drygt femton år och vill inte flytta. Därför kommer hyresnämnden att pröva uppsägningen.

Annons

Läs om fler vräkningshotade hyresgäster:
Anita kräks och svimmar – riskerar vräkas om hon kräver fler åtgärder mot elen
Hunden får springa lös och bajsa på gården – därför kan matte tvingas flytta
Vattenläcka avslöjade rena misären – levde bland sopor och kattbajs

Fakta: Då kan du bli uppsagd

Nya lagar 2022. Sveriges rikes lag och en domarklubba.

  • Hyresvärden kan i princip säga upp dig när som helst MEN du behöver inte flytta om det inte finns goda grunder för det.
  • I Sverige är besittningsskyddet starkt. Det innebär i korthet att du inte behöver flytta även om hyresvärden säger upp hyreskontraktet.
  • Skulle du bli uppsagd men inte vill flytta bestrider du uppsägningen och bor kvar tills en rättslig prövning är avslutad.
  • Är du medlem i Hyresgästföreningen kontaktar du en jurist där så fort du får en uppsägning.
  • Det finns situationer när värden kan få rätt mot dig. Det gäller bland annat om du inte har betalat hyran eller har betalat för sent. Om du har stört dina grannar eller misskött dig. Eller om huset ska rivas eller byggas om helt.
Fakta: Så här kan du undvika att störa grannarna

Är du rädd för att musiken från din stereo, skrapet från stolarna i köket eller de stojande barnen stör grannarna? Gör något åt saken! Det går att dämpa ljuden och göra lägenheten tystare.

Läs också Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp Efter tvist om mögelsanering: Torbjörn hotas av uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.