Annons

Snart är 16-åringar välkomna i Järfällahus kö

Järfälla Den 1 mars ändras reglerna i Järfällahus bostadskö. En nyhet är att 16-åringar i kommunen kan börja köa.

Styrelsen i Järfällahus har beslutat om flera ändringar i köreglerna. En nyhet är att åldern sänks från 18 till 16 år för att börja köa. Ändringen motiveras av att det tar mellan fyra och fem år att få en lägenhet i bolaget.

Andra ändringar är att man snart bara behöver logga in en gång per år jämfört med dagens krav på en gång i kvartalet. Dessutom får man en påminnelse per e-post så att man inte glömmer. Tackar man nej till en erbjuden lägenhet tre gånger blir man inte längre avförd utan avstängd under ett halvår, men har kvar sin plats i kön.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

För att få stå i kön ska man ha anknytning till Järfälla kommun, antingen bo eller jobba här. Men det räcker numera att ha gjort det under minst halva kötiden. 

Annons
Läs också Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Efter pandemin – fortfarande få fysiska visningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.