HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Snart är 16-åringar välkomna i Järfällahus kö

Järfälla Den 1 mars ändras reglerna i Järfällahus bostadskö. En nyhet är att 16-åringar i kommunen kan börja köa.

Styrelsen i Järfällahus har beslutat om flera ändringar i köreglerna. En nyhet är att åldern sänks från 18 till 16 år för att börja köa. Ändringen motiveras av att det tar mellan fyra och fem år att få en lägenhet i bolaget.

Andra ändringar är att man snart bara behöver logga in en gång per år jämfört med dagens krav på en gång i kvartalet. Dessutom får man en påminnelse per e-post så att man inte glömmer. Tackar man nej till en erbjuden lägenhet tre gånger blir man inte längre avförd utan avstängd under ett halvår, men har kvar sin plats i kön.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

För att få stå i kön ska man ha anknytning till Järfälla kommun, antingen bo eller jobba här. Men det räcker numera att ha gjort det under minst halva kötiden. 

Läs också Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet Nyseparerade Piotr nekades lägenhet – så svarar Einar Mattssons vd Nyseparerade Piotr nekas bostad av värden Einar Mattsson – för att han har barn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.